HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hatay'da 1 Mayıs coşkuyla kutlandı

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, tüm yurtta olduğu gibi Hatay’da da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

HATAY (İHA) -41 derece sıcaklığa aldırış etmeden kutlamalar için Uğur Mumcu Alanı'na akın eden yaklaşık 4 bin kişilik grup, İşçi Bayramı'nı kutladı.

Doğuş Okulları önünde bir araya gelen; DİSK, Emekli-Sen, TMMOB, Hatay Tabip Odası, HAMOK, KESK, DHF, Mücadele Birliği, Halkevleri, ÖDP, PİRSAD, İHD, BDSP, HDK, SYKP, EMEP, BDP, ESP, Partizan, Kaldıraç, SDP, SODAP, TÖPG, Akdeniz Kültür Derneği, TKP, CHP, Eğitim-İş'e üye yaklaşık 4 bin kişi, buradan hep birlikte Uğur Mumcu Alanı'na kortej halinde yürüdü. Alana güvenlik kontrolü altında geçen işçiler, meydandaki yerlerini aldı.

Kortej halinde yürüyen ve sıcaktan bunalan kutlamacılara ise, polisin yol kenarında kurduğu stanttan su verildi. Polislerin yürüyüş yapanların içlerine kadar girerek dağıttığı suyu birçok kutlamacı alırken, bazıları ise suyu almadan yürüyüşüne devam etti.

Tören alanında katılımcılara hitaben 1 Mayıs Düzenleme Komitesi adına bir konuşma yapan DİSK/Genel-İş Sendikası Hatay Şube Başkanı Mehmet Güleryüz, 1 Mayıs’ın zorda kalan ve ezilen işçi sınıfının yanı sıra, haksızlığa uğrayan tüm halkların bayramı olduğunu kaydetti. Güleryüz, 1 Mayıs’ta alanlarda olmaktan ve kutlamalar yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını, ancak çeşitli nedenlerle gözaltına alındıktan sonra tutuklanan bazı sendikacı arkadaşlarının yanlarında olmayışının huzursuzluğunu yaşadıklarını söyledi.

Düzenleme Komitesi adına SES Hatay Şube Başkanı İbrahim Sayman da tören alanında bir konuşma yaptı. Ortadoğu'da yaşanan karışıklıklardan bahseden Sayman, temennilerinin en kısa sürede Ortadoğu’nun barış ve mutluluk bölgesi haline gelmesi olduğunu belirtti.

Kutlama alanında yapılan konuşmaların ardından, Cevdet Bağca tarafından katılımcılara konser verildi. Konserin ardından gruplar, olaysız bir şekilde dağıldı.

Güncel haberler


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler