HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hatay’da teknede patlama: 1 şehit

Hatay'da, Sahil Güvenlik ekiplerinin inceleme yaptığı teknede meydana gelen patlamada, bir asker şehit oldu. İlk belirlemelere göre biri asker 2 kişi de yaralandı.

Hatay’da teknede patlama: 1 şehit

Hatay’ın Samandağ ilçesi açıklarında 1 askerin şehit olduğu patlamaya, bir balıkçının ihbarı ile Sahil Güvenlik ekiplerinin kontrol etmek istediği 2 cesedin altında bulunan bidonlara yerleştirilen patlayıcıların neden olduğu belirlendi.

Alınan bilgiye göre, Samandağ ilçesinin Çevlik Sahili’nden teknesiyle denize açılan balıkçı Ali Doğru, suyun üstünde 2 ceset fark edince Sahil Güvenlik ekiplerine ihbarda bulundu.

İhbar üzerine, Suriye sınırı yakınlarındaki bölgeye Sahil Güvenlik ekipleri sevk edildi. Botla gelen ekipler teknenin bulunduğu yerdeki iki cesedi kancayla yakalamak isterken patlama meydana geldi. Patlama sırasında Deniz Er Alper Al şehit oldu. Balıkçı Ali Doğru ile botta bulunan askerlerden biri yaralandı.

Şehit olan askerin cenazesi ile yaralılar Sahil Güvenlik ekiplerince balıkçı barınağına getirildi. Ambulansla Samandağ Devlet Hastanesi’ne kaldırılan yaralıların tedavisinin sürdüğü belirtildi.

Yapılan incelemede, patlamaya, cesetlerin altında bulunan bidonlardaki patlayıcıların neden olduğu anlaşıldı.

SURİYE'DEN Mİ GELDİ?

Patlamayla havaya uçan filika ve ceset parçalarını dağıldığı olay yerine güvenlik güçleri sevk edildi.

İlk belirlemelere göre patlayıcı tuzaklanan filikanın Suriye tarafından geldiği, içindeki cesetlerin de Suriyeli kişilere ait olduğu üzerinde duruluyor.

HATAY VALİSİ'NİN AÇIKLAMASI

Hatay Valisi Ercan Topaca, bir askerin şehit olduğu Samandağ İlçesi'ne gitti. İlk olarak Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndaki yetkililerden bilgi alan Vali Topaca, olayla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Sabah saat 08.00 sularında bir balıkçı teknesinden, sahilin 3-4 kilometre açığında bir can salı dediğimiz, gemilerde olan ve otomatik açılan küçük bir bot görüldüğüne dair ihbar geliyor Sahil Güvenlik Ekiplerimize. İhbarın ardından Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerimiz, konuyu araştırmak üzere olay mahalline intikal ediyorlar. Tabi vardıklarında can salının içerisinde bağlanmış vaziyette bulunan iki kişiyi kontrol ediyorlar, sesleniyorlar ve herhangi bir ses gelmeyince öldüğü, öldürülmüş oldukları kanaatine varıyorlar. Ardından can salını inceleyip araştırmayı daha derinleştirmek üzere Cumhuriyet Savcısına bilgi veriliyor ve onun da talimatıyla can salının etrafı incelendikten sonra bağlı olan halat alınmak suretiyle, can salı çekilmek isterken patlama yaşanıyor. Patlama anında bir askerimiz şehit oldu, Allah rahmet eylesin. Patlama sırasında can salının yakınında bulunan ihbarı yapan balıkçı teknesindeki bir balıkçımız da yaralandı."

(İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler