HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hava durumu nasıl olacak?

Hava sıcaklığı iç ve doğu kesimlerde 6 derece azalacak.

Doğu Karadeniz kıyıları ile Ordu çevrelerinde kuvvetli, Rize çevreleri ile Trabzon'un doğu ve Artvin'in kıyı ilçelerinde ise şiddetli ve yer yer aşırı olması bekleniyor. Kuvvetli yağış nedeniyle sel, su baskını ve heyelan gibi olumsuzluklara karşı önlem alınması uyarısında bulunuldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünde yapılan son değerlendirmelere göre, ülkenin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Batı Karadeniz kıyıları, Orta ve Doğu Karadeniz ile Osmaniye, Ardahan ve Ağrı çevreleri yerel olmak üzere yağmur ve sağanak yağışlı, diğer yerler ise parçalı ve az bulutlu geçecek. Yağışlar, Doğu Karadeniz kıyıları ile Ordu çevrelerinde kuvvetli (21-50 mm), Rize çevreleri ile Trabzon'un doğu ve Artvin'in kıyı ilçelerinde şiddetli (76-100 mm) ve yer yer aşırı (100 mm ve üzeri) olacak.

-HAVA SICAKLIĞI 6 DERECE AZALACAK-

Hava sıcaklığı iç ve doğu kesimlerde 3 ila 6 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar ise genellikle kuzey ve kuzeybatı, Güneydoğu Anadolu'da batı ve güney batı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Güney Ege kıyıları ile Doğu Karadeniz kıyılarında kuzey yönlerden kuvvetli (30-50 Km/sa) esecek.

Yağışların, Doğu Karadeniz kıyıları ile Ordu çevrelerinde kuvvetli (21-50 mm), Rize çevreleri ile Trabzon'un doğu ve Artvin'in kıyı ilçelerinde şiddetli (76-100 mm) ve yer yer aşırı (100 mm ve üzeri) olması bekleniyor. Kuvvetli yağış nedeniyle meydana gelebilecek sel, su baskını, taşkın, heyelan, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

MARMARA BÖLGESİ: Parçalı bulutlu geçecek.

EGE BÖLGESİ: Parçalı bulutlu geçecek. Rüzgar, Güney Ege kıyılarında kuvvetlice (30-50 Km/sa) esecek.

AKDENİZ BÖLGESİ: Parçalı bulutlu, Osmaniye çevreleri ile Adana'nın doğu ve Hatay'ın kuzey kıyıları yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçecek.

İÇ ANADOLU BÖLGESİ: Parçalı, zamanla kuzey doğusu yer yer çok bulutlu geçecek.

BATI KARADENİZ BÖLGESİ: Parçalı, zamanla çok bulutlu, kıyı kesimleri yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ BÖLGESİ: Parçalı çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar, Doğu Karadeniz kıyıları ile Ordu çevrelerinde kuvvetli (21-50 mm), Rize çevreleri ile Trabzon'un doğu ve Artvin'in kıyı ilçelerinde şiddetli (76-100 mm) ve yer yer aşırı (100 mm ve üzeri) olacak. Rüzgarın, bölgenin kıyı kesimlerinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ: Parçalı bulutlu, kuzey ve doğu kesimleri yer yer çok bulutlu, bu sabah saatlerinden itibaren Ardahan ile yarın (Cumartesi) sabah saatlerinde Ağrı çevreleri ve Van'ın kuzey kesimleri yerel olmak üzere yağmur ve sağanak yağışlı olacak.

GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLESİ: Parçalı ve az bulutlu geçecek.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

İSTANBUL: Parçalı bulutlu. (21)

ANKARA: Parçalı bulutlu. (19)

İZMİR: Parçalı bulutlu: (26)

ADANA: Parçalı bulutlu, doğu kıyıları yerel olmak üzere sağanak yağışlı. (31)

ANTALYA: Parçalı bulutlu. (28)

SAMSUN: Parçalı yer yer çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı. (19)

ERZURUM: Parçalı, zamanla çok bulutlu. (19)

DIYARBAKIR: Parçalı ve az bulutlu.(28) (ANKA) (YE/ORH)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler