HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hava durumu nasıl olacak?

Hava sıcaklığı, ülke genelinde 2 ila 5 derece azalacak.

Hava durumu nasıl olacak?

Marmara'nın doğusu, Karadeniz, Batı ve Orta Akdeniz kıyıları, Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ve doğusu ile Elazığ çevreleri yağışlı geçecek. Kuvvetli yağış nedeniyle yaşanabilecek ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

5 günlük hava durumu için tıklayınız...

Meteoroloji Genel Müdürlüğünde yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara'nın doğusu, Karadeniz, Batı ve Orta Akdeniz kıyıları, Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ve doğusu ile Elazığ çevreleri yağışlı geçecek. Genellikle yağmur ve sağanak, akşam saatlerinden sonra Kars, Ardahan, Erzurum, Ağrı, Artvin, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması öngörülen yağışların Siirt, Bitlis, Şırnak çevrelerinde çok kuvvetli, Muş, Van, Hakkari, Ağrı, Batman çevreleri, Mardin ile Diyarbakır'ın doğu kesimleri, Trabzon ve Rize geneli, Artvin'in kıyı, Zonguldak, Bartın, Düzce ve Osmaniye çevreleri ile Kahramanmaraş'ın batı, Hatay'ın kıyı kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı , ülke genelinde 2 ila 5 derece azalacak.

- KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Rüzgar, genellikle kuzey ve kuzeybatı, güneydoğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette öğle saatlerinden itibaren, Kuzey Ege'de kuzey, Doğu Akdeniz'de güney yönlerden kuvvetli (30-50 km/sa), akşam saatlerinden itibaren Güney Ege, Batı Akdeniz kıyılarında kuzey ve kuzeybatı yönlerden, Doğu Akdeniz'de güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa), yarın (Salı) sabah saatlerinden itibaren Antalya ve Ege kıyılarında Kuzey yönlerden kuvvetli, yer yer fırtına şeklinde (40-80 km/sa) esecek.

Yağışlar, Siirt, Bitlis, Şırnak çevrelerinde çok kuvvetli, Muş, Van, Hakkari, Ağrı, Batman çevreleri, Mardin ile Diyarbakır'ın doğu kesimleri, Trabzon ve Rize geneli, Artvin'in kıyı, Zonguldak, Bartın, Düzce ve Osmaniye çevreleri ile Kahramanmaraş'ın batı, Hatay'ın kıyı kesimlerinde kuvvetli olacak. Kuvvetli yağış nedeniyle yaşanabilecek ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

MARMARA BÖLGESİ: Parçalı, kuzey ve doğusunun yer yer çok bulutlu, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa ve Bilecik ile İstanbul'un kuzey ve doğu kesimlerinin yağmur ve yer yer sağanak yağışlı geçecek.

EGE BÖLGESİ: Parçalı ve az bulutlu, zamanla Kuzey Ege'nin iç kesimleri yer yer çok bulutlu geçecek.

AKDENİZ BÖLGESİ: Az bulutlu ve açık, Doğu Akdeniz'in doğusunun parçalı ve yer yer çok bulutlu, Kahramanmaraş, Hatay ve Osmaniye çevreleri aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar, Osmaniye, Hatay kıyıları ile Kahramanmaraş ve çevresinde kuvvetli olacak.

İÇ ANADOLU BÖLGESİ: Parçalı yer yer çok bulutlu, Çankırı çevreleri öğle saatlerinden itibaren aralıklı yağmurlu geçecek.

BATI KARADENİZ BÖLGESİ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar, Zonguldak, Bartın ve Düzce çevrelerinde kuvvetli olacak.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ BÖLGESİ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, gece saatlerinden itibaren Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri karla karışık yağmurlu geçecek. Yağışlar, Trabzon, Rize ve Artvin'in kıyı kesimlerinde kuvvetli olacak.

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzey ve doğu kesimleri ile Elazığ çevreleri aralıklı yağışlı geçecek. Genellikle yağmur ve sağanak, gece saatlerinden itibaren Erzurum, Ağrı, Kars ve Ardahan çevrelerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması beklenen yağışlar, Bitlis ve Şırnak çevrelerinde çok kuvvetli, Muş, Van, Hakkari, Batman, Ağrı çevrelerinde ise kuvvetli olacak.

GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar, Siirt ve Batman çevrelerinde çok kuvvetli, Diyarbakır ve Mardin'in doğusunda kuvvetli olacak.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve doğu kesimleri yağmur ve yer yer sağanak yağışlı. (17)

İZMİR: Parçalı ve az bulutlu. (18)

ADANA: Parçalı yer yer çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren doğu kıyıları sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (28)

ANTALYA Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu, akşam saatlerinden itibaren batı ve doğu kesimleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (26)

ANKARA: Parçalı yer yer çok bulutlu. (11)

SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı. (14)

ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra yağmur ve karla karışık yağmur, yüksekleri kar yağışlı. (10)

DİYARBAKIR: Parçalı ve çok bulutlu, doğusunda kuvvetli olmak üzere aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı. (18) (ANKA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler