HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Öztürk Suriye sınırında

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk Suriye sınırındaki radar ve hava savunma silah sistemlerini denetledi.

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk Suriye sınırındaki radar ve hava savunma silah sistemlerini denetledi.

TSK'dan verilen bilgiye göre Hava Kuvvetleri Komutanı Hava Orgeneral Akın Öztürk, 23 Temmuz günü, Suriye sınırında yer alan Türk Hava Kuvvetlerine ait radar ve HAWK Hava Savunma Silah Sistem mevzilerini ve alarm reaksiyon nöbeti tutan hava savunma filosunu denetledi.

Orgeneral Öztürk, bu kapsamda incelemelerde bulunmak üzere Kaşmertepe/Şanlıurfa'da konuşlu 226 Numaralı Taşınabilir Hava Radar Kıta Komutanlığını, Arat Dağı/Şanlıurfa'da konuşlu 21'inci HAWK Batarya Kıta Komutanlığını, Almalıtepe/Gaziantep'te konuşlu 13'üncü HAWK Batarya Kıta Komutanlığını ve İncirlik/Adana'da konuşlu 10'uncu Tanker Üs Komutanlığını ziyaret etti.

Orgeneral Öztürk, ziyareti sırasında olası sınır ihlallerine karşı hazır durumda bekleyen radarların ve Hava Savunma Silah Sistemlerinin faaliyetlerini yerinde gözlemledi. Orgeneral Öztürk, mevzilerde nöbet tutan personele yaptığı konuşmasında "Sizler, en kutsal görev olan sınır nöbeti görevini ifa ediyorsunuz. Üstelik uzun menzilli radar ve uçaksavar sistemlerinizle bunu sınırımızın yüzlerce kilometre ilerisinden itibaren yapıyorsunuz. Milletimiz, kutsal vatan topraklarında sizlerin sağladığı güven ve huzur ile hayatlarına devam etmektedirler" dedi ve personele görevlerinde başarı diledi.

Orgeneral Öztürk, İncirlik 10'uncu Tanker Üs Komutanlığı ziyareti esnasında ise Suriye sınırının hava savunması kapsamında havadan devriye görevi icra etmek üzere Ankara'dan İncirlik'e geçen 141'inci Filo Komutanlığı ve 141'nci Hat Bakım Komutanlığı personelini de ziyaret etti.

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Öztürk, burada da personele "Türk Hava Kuvvetleri'nin yakın dönemde yürürlükteki angajman kuralları çerçevesinde sınır ihlali yapan bir helikopter, bir uçak ve bir insansız hava aracını, saniyeler içinde düşürdüğünü" belirterek "Bu, Türk Hava Kuvvetleri'nin harbe hazırlık seviyesinin, pilot ve kontrolörlerin eğitiminin ve silah sistemlerinin faaliyetinin mükemmel göstergesidir. Bileğinize, belleğinize, yüreğinize sağlık" şeklinde konuştu. (ANKA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler