HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hava sıcaklığı 5 derece artacak

Hava sıcaklığı Türkiye genelinde 2 ila 5 derece artacak.

ANKARA (ANKA) - Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Gümüşhane, Artvin, Bitlis ile akşam saatlerinden itibaren Van ve Ağrı çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Giresun, Trabzon'un doğusu ile Rize ve Artvin'in kıyı kesimlerinde kuvvetli olmak üzere, genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı, Türkiye genelinde 2 ila 5 derece artacak.

Rüzgar ise genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında batı ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Akdeniz, Orta ve Doğu Karadeniz'in kıyı kesimleri ile Doğu Anadolu'nun batısı ile zamanla Marmara'da kuvvetli olarak esecek.

-KUVVETLİ YAĞIŞ-

Yağışların Giresun, Trabzon'un doğusu ile Rize ve Artvin'in kıyı kesimlerinde kuvvetli olması beklenirken, Meteoroloji ani sel, yerel su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, heyelan gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaları yönünde uyardı.

-KUVVETLİ RÜZGAR-

Rüzgarın, Doğu Akdeniz, Orta ve Doğu Karadeniz'in kıyı kesimleri ile Doğu Anadolu'nun batısı ile zamanla Marmara'da kuvvetli olarak esmesi beklendiğine dikkat çeken Meteoroloji ulaşımda aksamalar gibi yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı da vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini bildirdi.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

İSTANBUL: Parçalı ve az bulutlu. (17)

ANKARA: Parçalı ve az bulutlu. (15)

İZMİR: Az bulutlu ve açık.(22)

ADANA: Parçalı az bulutlu.(26)

ANTALYA: Az bulutlu ve açık.(25)

SAMSUN: Parçalı çok bulutlu, sabah saatlerinde sağanak yağışlı. (15)

ERZURUM: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu.(6)

DİYARBAKIR: Az bulutlu ve açık.(21)

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

MARMARA: Parçalı ve az bulutlu.

EGE: Az bulutlu ve açık, zamanla iç kesimleri yer yer parçalı bulutlu.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri parçalı bulutlu geçecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu .

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Çok bulutlu, Doğu Karadeniz kıyıları, Ordu, Gümüşhane ve Artvin ile sabah saatlerinde Samsun çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Giresun, Trabzon'un doğusu ile Rize ve Artvin'in kıyı kesimlerinde kuvvetli olmak üzere, genellikle yağmur ve sağanak, Gümüşhane ve Artvin'in yükseklerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olacağı öngörülüyor.

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu, zamanla parçalı ve yer yer çok bulutlu, Bitlis ile akşam saatlerinden itibaren Ağrı ve Van çevreleri yağmurlu geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla doğusu parçalı bulutlu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler