HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hava sıcaklığı doğu kesimlerde 4 derece artacak

Hava sıcaklığı, doğu kesimlerde 2 ila 4 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak, yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, batı Karadeniz'in iç kesimleri, Çankırı, Trabzon, Rize, Artvin, Ardahan, Manisa, Denizli, Uşak, Aydın çevreleri ile öğle saatlerinde Ankara ve Erzurum'un kuzey, Kars'ın batı ve İzmir'in iç kesimlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

5 günlük hava durumu için tıklayınız...

Rüzgar ise genellikle kuzey ve kuzeydoğu, zamanla Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında batı ve kuzeybatı, Akdeniz kıyıları ile doğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın kuzey ve batısında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli olarak esecek.

60 DERECE HİSSEDİLECEK

Antalya'da hava sıcaklığı bugün, yılın rekor seviyesine ulaşacak. Gölgede 39 dereceyi bulacak sıcaklık, 60 derece olarak hissedilecek.

Antalya Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, Antalya için 'tehlikeli sıcaklık' uyarısı yaptı. Bugün kentte 39 dereceye kadar yükselmesi beklenen hava sıcaklığı 60 derece olarak hissedilecek. Meteorolojinin uyarısı nedeniyle bölgedeki turistik tesisler de sıcak günü serin atlatabilmek adına çeşitli önlemler aldı.

Türkiye'de yabancı turistin en çok rağbet gösterdiği merkez olan kentte, yine birçok ilden tatile gelen yerli turistlerle birlikte kent halkının da sahillere ve su parklarına akın etmesi bekleniyor.

Başta Konyaaltı ve Lara plajları sabah saatlerinden itibaren yoğunluk yaşamaya başladı. Deniz suyu sıcaklığının 29 derece kaydedildiği kentteki su parkı ve havuzlar da yoğun taleple karşı karşıya kaldı.

Uzmanlar, özellikle solunum sıkıntısı çeken, kronik akciğer hastaları, astım, KOAH ve bronşit hastalığı olan hastalar için riskli gün olduğunu söyledi. Özellikle yüksek nemim bu gruptaki hastalar için sıkıntı yaratabileceğine dikkat çekildi.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

İSTANBUL: Parçalı ve az bulutlu.(32)

ANKARA: Az bulutlu, zamanla parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde kuzey ilçeleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (32)

İZMİR: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu, öğle saatlerinde iç kesimleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (36)

ADANA: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu.(38)

ANTALYA: Az bulutlu ve açık, zamanla iç kesimleri parçalı bulutlu. (36)

SAMSUN: Parçalı bulutlu. (29)

ERZURUM: Az bulutlu, zamanla parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde kuzey ilçeleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (33)

DİYARBAKIR: Az bulutlu ve açık. (41)

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

MARMARA: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

EGE: Az bulutlu, zamanla parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde Manisa, Denizli, Aydın ve Uşak çevreleri ile İzmir'in iç kesimlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, bölgenin batısı ile iç kesimlerinin zamanla yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Az bulutlu, zamanla parçalı kuzey kesimleri yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde Çankırı çevreleri ile Ankara'nın kuzey ilçelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Az bulutlu, zamanla parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde bölgenin iç kesimlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı yer yer çok bulutlu, Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin kuzey kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde Ardahan çevreleri ile Erzurum'un kuzey ve Kars'ın batı ilçelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.. (ANKA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler