HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hava sıcaklığı Karadeniz kıyılarında düşecek

Hava sıcaklığının Karadeniz kıyılarında hissedilir derecede 4 ila 10 derece olmak üzere kuzey bölgelerde azalacağı, güneybatı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığı Karadeniz kıyılarında düşecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan son değerlendirmelere göre, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile öğle saatlerinden itibaren Osmaniye ve Hatay çevrelerinde görülecek yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, sabah saatlerinde İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

5 günlük hava durumu için tıklayınız...

Yapılan son değerlendirmelere göre, yağışların Giresun, Trabzon, Rize, Artvin'in kıyı kesimlerinde kuvvetli yağmur, bu illerin yüksek kesimleri ve Hakkari çevrelerinde yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının ise Karadeniz kıyılarında hissedilir derecede 4 ila 10 derece olmak üzere kuzey bölgelerde azalacağı, güneybatı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın ise genellikle kuzey ve kuzeybatı doğu bölgelerde güneybatı yönlerden, hafif ara sıra orta kuvvette, Doğu Anadolu'nun doğusunda yer yer kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.

-KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI-

Kuvvetli yağmurun, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulunuldu.

Ayrıca, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin'in yüksek kesimlerinde ve Hakkari çevrelerinde yoğun kar yağışı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

MARMARA: Parçalı yer yer çok bulutlu, bu sabah (Pazar) saatlerinde Sakarya ve Bilecik çevrelerinin hafif yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

EGE: Parçalı çok bulutlu, ilk saatlerde Kütahya ve Afyonkarahisar çevrelerinin hafif sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Parçalı çok bulutlu, Kahramanmaraş, Osmaniye ve Hatay çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı çok bulutlu bölgenin kuzeybatısının hafif doğusunun mutedil yağmurlu, sabah saatlerinde Kayseri, Yozgat, Sivas ve Çankırı ile Ankara'nın yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu ve bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle hafif yağmur, iç kesimlerinde yer yer karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde olması bekleniyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin karla karışık yağmur ve yükseklerinin yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Doğu Karadeniz kıyılarına kuvvetli yağmur, yükseklerinde kuvvetli kar yağışı şeklinde gerçekleşmesi bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağmur ve sağanak, kuzey ve doğu kesimlerinin karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kar yağışının Hakkari çevrelerinde yer yer yoğun olması bekleniyor. Sabah saatlerinde bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve batısı ile zamanla bölge genelinin aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

ANKARA: Parçalı çok bulutlu ve hafif yağmurlu, sabah ilk saatlerde yüksekleri karla karışık yağmurlu (9)

İSTANBUL: Parçalı bulutlu (11)

İZMİR: Parçalı bulutlu (17)

ADANA Parçalı çok bulutlu (20)

ANTALYA: Parçalı bulutlu (22)

SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı (8)

ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı (4)

DİYARBAKIR: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren aralıklı yağmurlu (15)

(ANKA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler