HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hava sıcaklığı, kuzey ve iç kesimlerde 2 ila 4 derece azalacak

Yağışların, Çanakkale, Balıkesir ve Bursa çevreleri ile Tekirdağ'ın güney ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Hava sıcaklığı, kuzey ve iç kesimlerde 2 ila 4 derece azalacak.

ANKARA (ANKA)- Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, Kuzey Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı ve Orta Karadeniz, Adana, Osmaniye, Yozgat, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Kars ve Ardahan çevreleri ile Hatay'ın kıyı kesimlerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Çanakkale, Balıkesir ve Bursa çevreleri ile Tekirdağ'ın güney ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı, kuzey ve iç kesimlerde 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar ise genellikle kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz), Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu ile güneydoğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak esecek.

-YEREL KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI-

Yağışların, Çanakkale, Balıkesir ve Bursa çevreleri ile Tekirdağ'ın güney ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklenirken Meteoroloji, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini bildirdi.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.(28)

ANKARA: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı yer yer çok bulutlu, öğleden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.(29)

İZMİR: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu, öğle saatlerinde kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (26)

ADANA: Parçalı zamanla yer yer çok bulutlu, öğleden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.(33)

ANTALYA: Parçalı zamanla yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde il merkezi, öğleden sonra ve akşam saatlerinde iç kesimleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.(29)

SAMSUN: Parçalı yer yer çok bulutlu, öğleden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.(28)

ERZURUM: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu.(29)

DİYARBAKIR: Az bulutlu ve açık.(34)

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

MARMARA: Parçalı yer yer çok bulutlu, güney ve doğusu ile öğle saatlerinde bölge genelinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Çanakkale, Balıkesir ve Bursa çevreleri ile Tekirdağ'ın güney ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

EGE: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu, öğle saatlerinde İzmir, Manisa ve Kütahya çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği öngörülüyor.

AKDENİZ: Parçalı zamanla yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde Antalya il merkezi, öğleden sonra ve akşam saatlerinde Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Adana ve Osmaniye ile Hatay'ın kıyı kesimleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olacak.

İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı yer yer çok bulutlu, öğleden sonra Ankara, Eskişehir, Çankırı ve Yozgat çevreleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olacak.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı yer yer çok bulutlu, öğleden sonra Orta Karadeniz ile Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin çevreleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olacak.

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin kuzey ve batı kesimleri parçalı bulutlu, öğleden sonra Kars ve Ardahan çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin batı kesimleri yer yer parçalı bulutlu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler