HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hava sıcaklığı yağışla birlikte azalacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre hava durumu şöyle olacak.

ANKARA (ANKA) - Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara, Ege, Batı Akdeniz ile Eskişehir çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

**5 günlük hava durumu için tıklayınız...

Yağışların, Kıyı Ege, Batı Akdeniz'in kıyı kesimi ile Çanakkale, Tekirdağ çevreleri ile Edirne ve Kırklareli'nin güney ilçelerinde yerel kuvvetli, Muğla ile Antalya'nın doğu kesimlerinde çok kuvvetli yer yer şiddetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı, yağış alan yerlerde biraz azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak, mevsim normalleri civarında, yağış alan yerlerde yer yer mevsim normallerinin altında, doğu bölgelerde ise mevsim normallerinin yer yer üzerinde seyredecek.

Rüzgar ise genellikle güney ve güneybatı, akşam saatlerine kadar Marmara'nın kuzeyi ile Karadeniz kıyılarında kuzey ve doğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Akdeniz'in iç kesimleri ile İç Anadolu'nun güneyinde yer yer kuvvetli olarak esecek.

-KUVVETLİ YAĞIŞ-

Yağışların, Kıyı Ege, Batı Akdeniz'in kıyı kesimi ile Çanakkale, Tekirdağ çevreleri ile Edirne ve Kırklareli'nin güney ilçelerinde yerel kuvvetli, Muğla ile Antalya'nın doğu kesimlerinde çok kuvvetli yer yer şiddetli olması beklenirken Meteoroloji, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Lokal Su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yerel dolu yağışı...) dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini bildirdi.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

ANKARA: Parçalı yer yer çok bulutlu. (28)

İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (27)

İZMİR: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. (23)

ADANA: Parçalı bulutlu. (34)

ANTALYA: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; il merkezinde kuvvetli , doğusunda yerel çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor. (24)

SAMSUN: Parçalı yer yer çok bulutlu. (28)

ERZURUM: Parçalı ve bulutlu. (24)

DİYARBAKIR: Az bulutlu ve açık. (35)

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Çanakkale, Tekirdağ çevreleri, Balıkesir'in batısı ile Edirne ve Kırklareli'nin güneyinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

EGE: Parçalı çok bulutlu, kıyı kesimleri ile zamanla bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Kıyı kesimi ile Manisa çevrelerinde yerel olarak kuvvetli, Muğla çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı, batı kesimleri yer yer çok bulutlu, Batı Akdeniz'in sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Antalya il merkezinde kuvvetli, doğusunda yerel çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı, güney ve batı kesimleri yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde Eskişehir çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, bölgenin kuzey kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler