HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

"Havaalanı uçuş trafiğine kapatılmadı"

Hatay Valiliği, Aralık 2012’de son 42 yılın en yüksek yağış miktarının düşmesine rağmen Hatay Havaalanı'nın uçuş trafiğine kapatılmadığını bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamada, geçtiğimiz yıl yaşanan ve Hatay Havaalanı ile Amik Ovası’nda bazı tarım arazilerinin olumsuz etkilendiği taşkın olayının bir daha yaşanmaması için, Valiliğin koordinesinde DSİ 6. Bölge Müdürlüğü, DSİ 63.Şube Şefliği, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, İl Özel İdaresi, DHMİ Hatay Havaalanı ve diğer ilgili kurumlarla birlikte gereken çalışmalar yapılarak tedbirler alındığı belirtildi.

Yürütülen çalışmalar kapsamında Afrin Kanalı’nda 17 bin 500 metre, Muratpaşa Kanalı’nda 20 bin metre, Küçük Asi Kanalı’nda 11 bin metre, Karasu Kanalı’nda 37 bin 200 metre, Comba Kanalı’nda 19 bin 500 metre, Büyük Asi Kanalı’nda 25 bin metrelik kısımlarının temizlendiği, ayrıca ovadaki bentlerin yıkıldığı ve seddelerdeki yırtıkların da onarıldığı vurgulandı.

1-25 Aralık tarihleri arasında son 42 yılın yağış ortalaması 140,08 kilogram iken, 2012 yılının aynı döneminde Hatay'a düşen yağış miktarı metrekareye 341,2 kilogram olarak gerçekleştiğine dikkat çekilen açıklamada, şöyle denildi:

"Aralık 2012’de son 42 yılın en yüksek yağış miktarının düşmesine rağmen havaalanımız uçuş trafiğine kapatılmamıştır. Bu durum hiç şüphesiz 2012 yılı içerisinde yapılan çalışmaların sonucudur.

Diğer yandan bilindiği gibi Reyhanlı Barajı’nda çalışmalar devam etmekte olup, 15 Mayıs 2015 tarihinde açılışı yapılacak. Tahtaköprü Barajı’nın yapımı da devam etmekte olup önümüzdeki yıllarda hizmete konulacak. Bu barajların devreye girmesi ile beraber ovada taşkın riskinin önüne geçilmiş olacak."

(İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler