HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Havalimanına parmak izli geçiş sistemi geldi

Atatürk Havalimanı'na 15 saniyede parmak izi ile pasaport kontrolünden geçiş sağlayacak "Biyometrik Otomatik Geçiş Sistemi” bankoları yerleştirildi.

Henüz devreye girmeyen hızlı geçiş sistemi başlangıç olarak çok sık uçuş yapan 10 bin kişi üzerinde denenecek.

Atatürk Havalimanı'nda pasaport kontrol işlemlerini hızlandıracak ve yolcuların daha rahat giriş çıkış yapmasını sağlayacak Biyometrik Otomatik Geçiş Sistemi'nin deneme amaçlı Eylül ayı içerisinde başlatılması planlanıyor.

Biyometrik Otomatik Geçiş Sistemi denemesi önce dış hatlar terminalinin gidiş yönünde 2, geliş yönünde de 2 biyometrik kabin olmak üzere üç ay sürecek. Sonrasında sistem başarılı olursa, gidiş ve geliş yönünde 4'er biyometrik kabin daha ilave edilecek. Önümüzdeki yılsonunda ise sayı gidişte 12, gelişte de 12'ye çıkacak. Biyometrik kontrol sisteminde insan işgücü kullanılmayacağı gibi, yolcunun tarattığı parmak izi sistemden otomatik olarak kontrol edilecek, eşleştikten sonra geçiş izni verilecek ve yolcu yaklaşık 15 saniye içerisinde işlemlerini halledebilecek.

BİR ÜST AŞAMASI YÜZ TANIMA SİSTEMİ

Henüz deneme aşamasında olacak olan sistemin doğru sonuç verebilmesi için uygulama yapılacak yolcuların bilgilerinin kayıtlı olması gerekiyor.Sistemden ilk olarak Türkiye Cumhuriyeti pasaportu ile sık sık yolculuk yapan, emniyette parmak izi bulunan ve sayıları 10 bini bulan yolcudan yararlanılacak. Bunun bir üst aşaması olan yüz tanıma sisteminin de, önümüzdeki yılın Ekim-Kasım aylarına doğru kullanıma geçirilmesi bekleniyor.

(İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler