HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

HDP İlçe Başkanı tutuklandı

'Özerklik' açıklamasına ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve aralarında HDP İlçe Başkanı Gündüz'ün de bulunduğu 4 kişiden, 3'ü tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, Nusaybin Belediyesi, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve ilçedeki bazı sivil toplum kuruluşlarınca oluşturulan Kent Meclisi tarafından 9 Ağustos'ta gerçekleştirilen sözde "özerklik" açıklamasının ardından savcılıkça başlatılan ve bir kişinin tutuklandığı soruşturma kapsamında gözaltına alınan HDP İlçe Başkanı Sabiha Gündüz, Mezopotamya Yakınlarını Kaybedenlerle Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği (MEYA-DER) Şube Başkanı Salih Cebe ile DBP yöneticilerinden Erhan Dinç ve Ramazan Artan emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Savcılıkça tutuklama talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilenlerden Gündüz, Cebe ve Dinç tutuklanırken, Artan ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Nusaybin'de savcılıkça başlatılan soruşturma kapsamında 4 gün önce düzenlenen operasyonda, Kent Meclisi sözcüsü Muhsin Aksan gözaltına alınmış, Aksan sevk edildiği adli mercilerce tutuklanmıştı.

(AA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler