HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

HDP İzmir İl Başkanı gözaltına alındı

İzmir'de sabaha karşı terör operasyonu düzenlendi. Operasyonda aralarında HDP İl Eşbaşkanı'nın da bulunduğu 23 kişi gözaltına alınırken, 30 kişi hakkında da gözaltı kararı olduğu öğrenildi.

İzmir Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul Sancaktepe’de 3 Aralık 2015 tarihinde güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonda öldürülen 'Gülçin' kod adlı, bölücü terör örgütü PKK/KCK üyesi Dilan Kortak’ın İzmir'deki cenaze töreninde, örgüt propagandası yaptıkları ve PKK adına eylemlerde bulundukları belirlenen 30 kişiyi yakalamak için bu sabah saatlerinde operasyon düzenledi.

HDP İl Başkanı Cavit Uğur'un (fotoğrafta) da bulunduğu 23 kişi gözaltına alındı

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla yürütülen operasyon kapsamında, belirlenen adreslere yapılan eş zamanlı baskınlarda, aralarında HDP İzmir İl Eş Başkanı Cavit Uğur, HDP İzmir İl Yöneticisi Hacay Yılmaz ile ilçe başkanlarının ve partililerin de bulunduğu 23 kişi gözaltına alındı.

Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda örgütsel dokümanların ele geçirildiği ve aranan 7 kişinin daha yakalanması için çalışmaların devam ettiği belirtildi.

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler