HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

HDP milletvekili Nihat Akdoğan tutuklandı

Terör soruşturması kapsamında gözaltına alındıktan sonra adliyeye götürülen HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan tutuklandı.

HDP milletvekili Nihat Akdoğan tutuklandı

Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü terör soruşturması kapsamında bugün öğlen saatlerinde gözaltına alınıp, Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilen HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan tutuklandı.

Milletvekilleri Abdullah Zeydan ile Selma Irmak da geçtiğimiz Cumartesi günü tukulanması ile birlikte Hakkari'nin 3 milletvekili de tutuklanmış oldu.

HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan hakkında, "terör örgütü propagandası yapmak", "Suç ve suçluyu övmek, "örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek" gibi suçlamalar bulunuyor.

10 HDP'Lİ VEKİL TUTUKLANDI

Öte yandan, başlatılan gözaltı operasyonlarından sonra tutuklanan HDP'li milletvekillerinin sayısı Akdoğan ile birlikte ona yükseldi. HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ile HDP Diyarbakır Milletvekilleri Ziya Pir ve İmam Taşçıer gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılırken, HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız ve HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer hakkında yakalama kararı çıkarıldığı biliniyor. (


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler