HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

HDP milletvekilleri, Öcalan'ın anne ve babasının mezarını ziyaret etti

Şanlıurfa'nın Halfeti İlçesi'ne gelen HDP milletvekilleri, PKK elebaşısı Abdullah Öcalan'ın anne ve babasının mezarını ziyaret etti.

HDP milletvekilleri, Öcalan'ın anne ve babasının mezarını ziyaret etti

Şanlıurfa’da, yasak olmasına rağmen 4 Nisan günü kutlanması planlanan terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan’ın 67’nci doğum günü öncesi Halfeti İlçesi'ne gelen HDP milletvekilleri, Öcalan'ın anne ve babasının mezarını ziyaret etti.

Terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın 67'nci doğum günü öncesi Valilik kentte her türlü etkinliği yasakladı. Buna karşın yarın planlanan Öcalan'ın doğum günü kutlaması öncesi Demokratik Toplum Kongresi başkanları Leyla Güven ve Hatip Dicle ile HDP milletvekilleri Dilek Öcalan, Müslüm Doğan, Alican Önlü, Mahmut Toğrul ve Behçet Yıldırım, Halfeti'ye geldi. Ömerli Mahallesi'ne giden milletvekilleri ve beraberindekiler Abdullah Öcalan'ın annesi Üveyş ile babası Ömer Öcalan'ın mezarının bulunduğu aile mezarını ziyaret edip, dua etti.

Milletvekilleri anne ve babasının ruhuna dua ettikleri Abdullah Öcalan'ın doğum gününü de kutlayacaklarını kaydetti.

HALFETİ'DE YOĞUN ÖNLEM

Terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'ın doğum günü öncesi Halfeti'de polis ve jandarmanın yoğun güvenlik önlemi sürüyor.

Şanlıurfa Valiliği'nin kentte her türlü etkinliğin yapılmasını 6 Nisan'a kadar yasaklamasının ardından, taraftarlarının 4 Nisan'da Öcalan'ın doğum gününü kutlayacaklarını ve Halfeti'ye gideceklerini bildirmesinin ardından güvenlik güçleri Halfeti ile Ömerli Mahallesi'ne giden yollarda yoğun önlem aldı. Halfeti'ye ulaşımın sağlandığı 12 ayrı noktada zırhlı araçlar ile kontrol noktaları oluşturan polis ve jandarma, tüm araçları durdurarak didik didik arıyor. Araçlarda bulunanların kimliklerini kontrol eden güvenlik güçleri uygun görülen araçların geçişlerine izin veriyor.

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler