HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

HDP mitingi öncesi geniş güvenlik önlemi

Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) Diyarbakır'daki mitinginde meydana gelen patlamadan sonra bugün Van'da yapılacak HDP mitingi öncesi geniş güvenlik önlemleri alındı.

Dün Diyarbakır'da İstasyon Meydanı'nda yapılan HDP mitinginde 2 kişinin ölümü onlarca kişinin yaralanmasına neden olan patlama sonrası Van'da yapılacak miting öncesi geniş güvenlik önlemleri alındı.

GÖRÜNTÜLER İÇİN TIKLAYIN!

HDP'nin Beşyol Meydanı'nda yapacağı mitingin hazırlıkları dün geceden itibaren başladı. Platformun kurulduğu alanın çevresi bariyerlerle kapatılırken, polis ve vatandaşlar sabaha kadar miting alanının çevresinde nöbet tuttu.

TÜM ÇÖP KUTULARI KALDIRILDI

Bugün öğlen saatlerinde başlaması planlanan mitingin yapılacağı alanın çevresinde bu sabahtan itibaren HDP'lilerin yanında ayrıca 4 ayrı noktaya kurulan giriş noktalarında 150 zabıta görev aldı. İlk olarak konuşmaların yapılacağı platformun çevresinde incelemeler yapan görevli HDP'liler, daha sonra çevrede bulunan çöp kutuları ve atık geri dönüşüm istasyonlarının kaldırılmasını istedi. Bunun üzerine Van Büyükşehir Belediyesi ekipleri miting alanı çevresinde bulunan bütün çöp kutuları ve atık geri dünüşüm istasyonlarını kaldırdı. Ayrıca miting alanı çevresine yeni mobese kameralar yerleştirilip aktif olmayanlarda aktif hale getirildi. (DHA)


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler