HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

HDP: TRT suç işliyor

HDP, TRT'nin Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş'a eşitsiz davranarak, suç işlediğini belirterek

ANKARA (ANKA) - HDP, TRT'nin Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş'a eşitsiz davranarak, suç işlediğini belirterek, "Bütün bu verilerin de gösterdiği üzere, YSK'nın tüm uyarılarına ve 3 ihlal dosyası kapsamında uyarı cezası almasına karşın, TRT'nin adaylara yönelik eşitsiz ve ayrımcı tutumu devam etmektedir" ifadelerini kullandı.

HDP'den yapılan açıklamada, Demirtaş'ın seçim kampanyasıyla ilgili kendisini savunan TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'in "eşit yayın ilkesine uyulduğu" yönündeki iddialarının geçersiz ve temelsiz olduğu vurgulandı. Şahin'in, "Demirtaş'la ilgili canlı yayınların 11 Temmuz'dan itibaren verilmeye başlandığı" sözleri anımsatılan açıklamada, şöyle denildi:

"Aslında eşit davranılmadığını bir nevi itiraf etmiştir; çünkü seçim takvimi 29 Haziran itibariyle başlamıştır. AKP'nin adayıyla ilgili kesintisiz canlı yayın yapan TRT, Demirtaş'la ilgili canlı yayınlarına ancak 11 Temmuz'da başlayarak yaklaşık iki hafta yayın ihlali yapmıştır. TRT Genel Müdürü'nün açıklamasına göre; Demirtaş'a yayınlarda toplam 224 dakika yer verilirken, seçim takviminin başladığı günden bu yana AKP adayının yayın süresi ise RTÜK kayıtlarına göre toplam 7 bin 200 dakikadır. Bizim bugüne kadarki yayınımız AKP adayının bir günlük yayınına eşittir. AKP adayına günlük 240 dakika, bize ise 7.4 dakika ayrılmıştır. Son üç günlük istatistikler bile yaşanan eşitsizliği gözler önüne sermektedir. 26 Temmuz 2014 tarihli kayıtlara göre AKP adayına TRT kanallarında 14 haberle 100 dakika 16 saniye ayrılmıştır. Bunun 67 dakika 37 saniyesini canlı yayın oluşturmaktadır. Demirtaş'a ayrılan süre ise 7 haberde toplam 35 dakika 2 saniyedir. Bunun 20 dakikası canlı yayındır. AKP adayına tanınan süre Sayın Demirtaş'a ayrılan sürenin 3 katıdır.

Bütün bu verilerin de gösterdiği üzere, YSK'nın tüm uyarılarına ve 3 ihlal dosyası kapsamında uyarı cezası almasına karşın, TRT'nin adaylara yönelik eşitsiz ve ayrımcı tutumu devam etmektedir." (ANKA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler