HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

HDP'den Erdoğan hakkında suç duyurusu

HDP, Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında suç duyurusunda bulundu.

HDP, Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında, "Affedersin çok daha çirkin şeylerle Ermeni diyen oldu" sözüyle "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçunu işlediği gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

HDP'nin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına verdiği suç duyurusu dilekçesinde, Erdoğan'ın 5 Ağustos 2014'te Star TV ve NTV'deki ortak yayına çıktığı, yayında Erdoğan'a "2 Ağustos'taki İzmir mitinginde Cumhurbaşkanı adayı ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkındaki, 'Kılıçdaroğlu sen Alevi'sin, ben Sünni. Bunu söyle. Demirtaş, sen de Zaza'sın. Bunu söylemekten korkma' sözlerinin hatırlatıldığı" kaydedildi.

Bunun üzerine Erdoğan'ın "Benim için neler söylediler. Çıktı bir tanesi Gürcü'dür diyen oldu, çıktı bir tanesi, affedersin çok daha çirkin şeylerle Ermeni diyen oldu" ifadelerini kullandığı belirtilen dilekçede, Erdoğan'ın, toplumun geniş kesimlerince izlenen televizyon kanallarında açıkça toplumsal barışı zedeleyici ve kutuplaşma yaratıcı söylemlerde bulunduğu ifade edildi.

"Erdoğan'ın, Ermeniliği 'çirkince bir şey' olarak tanımlaması, Ermeni toplumunun onur, şeref ve saygınlığını zedeleyici ve bir topluluk olarak Ermenileri rencide edici niteliktedir ve ilgili söylem bu yönüyle de suç teşkil etmektedir" ifadesi kullanılan dilekçede, "AİHM'nin, 'belirli birey ve grupların onurunu kırabilecek' söylemleri 'nefret söylemi' olarak ele aldığı" aktarıldı.

"Erdoğan'ın toplumda ayrışmayı sağlayıcı, halkı kin ve düşmanlığa tahrik eder ve aşağılar nitelikteki nefret söylemleri sarsıcı boyutlara ulaşmıştır" denilen dilekçede, Erdoğan hakkında, TCK'daki "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" ile "Hakaret" suçlarından kamu davası açılması istendi.

(AA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler