HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

HDP'li Baydemir'in iddiası: Şırnak'ta morgta yer kalmadı, cesetler üst üste konulmuş

HDP Milletvekili Osman Baydemir, Cizre ile Silop'de çıkan çatışmalarda ölenlerin cenazelerinin kaldırıldığı hastane morgunda yer kalmadığı için cesetlerin üst üste olduğunu öne sürdü

HDP'li Baydemir'in iddiası: Şırnak'ta morgta yer kalmadı, cesetler üst üste konulmuş

Şırnak'ta bulunan HDP Şırnak Milletvekili Osman Baydemir, Cizre ile Silopi İlçesi'nde çıkan çatışmalarda ölen 16 sivilin cenazesinin şu anda Şırnak Devlet Hastanesi morgunda olduğunu öne sürdü. Baydemir, morg kapasitesinin 6 cenaze ile sınırlı olması nedeniyle bazı cenazelerin üst üste konulduğunu bazılarının da hastane yemekhanesi deposuna konulduğunu iddia etti.

Baydemir şöyle dedi;"Yaşamını yitiren bir bebeğin cenazesi bir yetişkinin cenazesinin üstüne konulmuş. Hastanenin yemekhane deposuna konulan cenazeler kokmaya başladı. Bu cenazelerin defin edilmesi için sokağa çıkma yasağının hemen kaldırılması gerekiyor."

Osman Baydemir, cenazelerin konulması için 2 soğuk hava deposu görevi gören soğutucu temin edip hastanenin bahçesine getirdiklerini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Ancak, cenazelerin bu soğutuculara konulması konusunda hastane ve savcılık topu birbirine atıyor. Savcılık, yetkileri olmadığını bunun hastanede tarafından uygun görülmesi halinde yapılabileceğini belirtiyor,. Hastane yönetimi ise, böyle bir şey yapmaları halinde savcılığın haklarında soruşturma açabileceğini söyleyerek yazılı talimat istiyor. Bizim burada valilik, hastane ve savcılık arasında görüşmelerimiz sürüyor. Burada yaşananlardan dolayı bir korku atmosferi yaşanıyor. Bu cenazelerin bir an önce defin edilmesi gerekiyor bunun içinde her iki ilçede ilan edilen sokağa çıkma yasaklarının kalkması gerekiyor."

Şırnak ve Diyarbakır’da 211 terörist etkisiz hale getirildi

Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak ve Diyarbakır'daki operasyonlarda 211 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, Şırnak Cizre'de devam eden operasyonda; altı terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği belirtilerek operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 154 olduğu kaydedildi.

Şırnak Silopi'de devam eden operasyonda; terörist sayısının 16 olduğu bildirildi. 17 el yapımı patlayıcı imha edildi, üç barikatın kaldırıldığı ifade edildi.

Diyarbakır Sur'da devam eden operasyonda; iki terör örgütü mensubu teröristin etkisiz hale getirildiği vurgulanarak operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 41 olduğu belirtildi. İki el yapımı patlayıcının imha edildiği ve dört barikatın kaldırıldığı bildirildi.

Kilis Elbeyli'de, Suriye'den Türkiye'ye sınırı yasa dışı yolla geçmeye çalışan ve DEAŞ terör örgütü mensubu olduğu değerlendirilen iki şahsın gözaltına alındığı kaydedildi.

Siirt Eruh'da yapılan yol aramasında, bir araç içerisinde; 10 antitank roketatar mühimmatı, 28 antipersonel roketatar mühimmatı, 40 roketatar sevk fişeği, 4 bin 200 kalaşnikof piyade tüfeği fişeği ele geçirildiği belirtilerek "terör örgütü iş birlikçisi olan araç sürücüsünün yakalandığı" ifade edildi.

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler