HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

HDP'li Tuğba Hezer'in vekilliği düşürüldü

TBMM Anayasa ve Adalet komisyonlarının üyelerinden kurulu Karma Komisyon, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van Milletvekili Tuğba Hezer Öztürk'ün "devamsızlık nedeniyle" milletvekilliğinin düşürülmesi yönünde oy çokluğu ile karar verdi. Karma Komisyonu'nun kararı, Meclis Genel Kurulu'nda oylamaya sunulacak. Dokunulmazlığı kaldırılan ve yurtdışında bulunan Hezer hakkında ağırlaştırılmış ömür boyu ve 48 yıla kadar hapis cezası istenmişti.

HDP'li Tuğba Hezer'in vekilliği düşürüldü

Karma komisyon, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van Milletvekili Tuğba Hezer'in vekilliğinin düşmesi yönünde karar verdi. Raporda Hezer'in, Ankara Merasim Sokak'taki terör saldırısını düzenleyen canlı bombanın taziyesine katıldığı belirtilmişti.

TBMM Başkanlık Divanı’nda Tuğba Hezer'in durumu için kurulan alt komisyon raporu da kabul edilmişti. HDP'li Hezer için hazırlanıp kabul edilen alt komisyon raporunda, “Yasama görevinin uzun süre erine getirilmemesinin kamu yararına ters düşmesi dikkate alındı" ifadesine yer verilmişti. Buna göre, Tuğba Hezer’in dosyası Adalet ve Anayasa Karma Komisyonu’na sevk edildi. Komisyon, Tuğba Hezer'in vekilliğinin düşürülmesi yönünde karar verdi.

TUĞBA HEZER ÖZTÜRK KİMDİR?

4 Ekim 1989'da Van'ın Erciş ilçesinde Zürbe ve Ayşe Hezer'in kızı olarak dünyaya geldi. Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sağlık Kurumları Yöneticiliği Bölümünü ve Anadolu Üniversitesi Adalet Bölümünü bitirdi. Bir süre özel sektörde çalıştıktan sonra pedagojik formasyon eğitimi alarak öğretmenlik yapmaya başladı. Evli olan Öztürk İngilizce bilmektedir. Tuğba Hezer Öztürk döneminin en genç milletvekilidir.


En Çok Aranan Haberler