HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

HDP'li vekiller darbe komisyonunu terk etti: Darbecisiniz

TBMM'deki 15 Temmuz darbe girişimini araştırma komisyonunda Gülten Kışanak tartışması yaşandı.

Açıklama yapmak isteyen HDP'li vekillere komisyon başkanı engel olunca, vekiller toplantıyı "darbecisiniz" diyerek terk etti.

TBMM’de 15 Temmuz Darbe Girişimi'ni araştırmak için kurulan komisyonda Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak'ın gözaltına alınması hakkında açıklama yapmak isteyen HDP'li vekillere komisyon başkanı engel olunca, vekiller toplantıyı terk etti.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak dün komisyona ifade vermiş, akşamında da gözaltına alınmıştı.

15 Temmuz darbe girişimini araştırmak amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu bugün eski Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner. eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan ve gazeteci Hüseyin Gülerce’yi dinleyecekti. Saat 11:00’da mesaisine başlayan komisyonun çalışması ise Gülten Kışanak tartışması yüzünden yarım kaldı.

KIŞANAK İÇİN AÇIKLAMA YAPMAK İSTEDİLER

Sözcü'den Fırat Tur'un haberine göre; HDP’li milletvekilleri komisyon toplantısı başlamadan önce dün gözaltına alınan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanı Gülten Kışanak ile ilgili açıklama yapmak istediler.

Komisyon başkanı Reşat Petek ise söz almak isteyen HDP’li vekil Mithat Sancar’a izin vermedi. Bunun üzerine HDP’li vekiller ile komisyon başkanı Petek arasında sert tartışmalar yaşandı. Mithat Sancar “siz söz vermiyorsanız ben basın menpularına konuşacağım” diye kameralara döndü. Bunun üzerine ise Petek kameramanların dışarı çıkarılmasını istedi. Sancar’a hitaben Petek “Basın toplantısı yapacaksanız toplantı odasında yapamazsınız. Gidin basın odasında yapın” dedi. HDP’li vekiller ise “darbe girişimini araştıracak olan komisyon darbe yapıyor. Gülten Kışanak dün burada komisyona bilgi verdi, sonra Diyarbakır’a gidince gözaltına alındı” diye bağırarak salonu terk ettiler.

Diyarbakır'daki Kışanak protestosuna polis müdahalesi

Diyarbakır Büyükşehir Belediye eş başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı'nın Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü 2 ayrı soruşturma kapsamında gözaltına alınmasını belediye binası önünde protesto etmek isteyen gruba polis müdahale etti. Diyarbakır Valiliği'nden düzenlenen protestolarla ilgili açıklama yapıldı. Valilikten yapılan açıklamada "Diyarbakır halkının sağduyu göstereceğine ve bu tür yasadışı çağrılara itibar etmeyeceğine olan inancımız tamdır. Bu vesileyle Diyarbakır halkımıza şimdiden teşekkür ediyoruz" dendi.

Ara sokaklarda yer yer müdahaleler sürüyor. Kentte internet erişiminin kesildiği bilgisi geldi.

Valilik tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

"Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen PKK/KCK terör örgütü soruşturması kapsamında, 25.10.2016 günü Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan KIŞANAK ve Belediye Meclis üyesi Fırat ANLI’nın gözaltına alınmasını gerekçe gösteren bazı kesimlerin, basın organları ve sosyal medya hesapları aracılığıyla 26.10.2016 Çarşamba günü saat 11.00'da Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde toplanma çağrıları yaptıkları ve halkımızı kanunsuz eylemler yapmaya davet ettikleri tespit edilmiştir.

"Daha önce kamuoyuna duyurulduğu üzere; Valiliğimizce, Milli Güvenlik, kamu düzeni, suç işlenmesinin önlenmesi, genel sağlığın ve genel ahlakın veya başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması amacıyla 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununun 12. maddesine, ayrıca 2935 sayılı Olağanüstü Hal Kanununun 11-m maddesine istinaden, ilimiz merkezinde 15.08.2016 tarihinden itibaren; açık alanlarda stant açma, çadır kurma, basın açıklamaları yapma, oturma eylemi, miting, her türlü toplantı ve gösteri yürüyüşleri ikinci bir emre kadar yasaklanmıştı. Bu tür faaliyetler herhangi bir olumsuzluğa meydan vermemek amacıyla, yalnızca kapalı mekanlarda yapılabilmektedir.

"İlimizin huzuru ve birlik beraberliği adına, bu tür çağrılara itibar edilmemesi büyük önem arz etmektedir.

"Diyarbakır halkının sağduyu göstereceğine ve bu tür yasadışı çağrılara itibar etmeyeceğine olan inancımız tamdır. Bu vesileyle Diyarbakır halkımıza şimdiden teşekkür ediyoruz.

"Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler