HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

HDP'lilerin gözaltı protestosuna polis müdahale etti

HDP'lilere gözaltıları protesto etmek için Esenyurt Meydanı'nda toplanan gruba polis müdahale etti.

Yaklaşık 100 kişilik grup, öğle saatlerinde Esenyurt Meydanı'nda toplandı.

Gözaltıları protesto eden gruba polis biber gazı ve gazlı mermi ile müdahale etti. Polisin müdahalesi üzerine gruptakiler ara sokaklara kaçtı. Polis ile grup üyeleri arasında kovalamaca yaşandı.

ANKARA DA KARIŞTI

HDP’lilere gözaltıları protesto etmek için Ankara Yüksel Caddesi'nde toplanan kalabalığa polis müdahale etti.

Saat 13.00'de Yüksel Caddesi İnsan Hakları Heykeli önünde toplanan ve aralarında DİSK Başkanı Kani Beko başta olmak üzere çok sayıda STK'nin temsilci ve yöneticilerinin olduğu grubu polis, biber gazıyla dağıtmaya çalıştı.

Ankara Valiliğinin 17 Ekim tarihli kararıyla 30 Kasım'a kadar şehirde her türlü gösteri, yürüyüş, basın açıklaması yasaklanmıştı.

İZMİR'DE HDP'LİLERİN GÖZALTINA ALINMASINA TEPKİ

Diyarbakır, Şırnak, Hakkari, Van ve Bingöl Cumhuriyet savcılıklarının yürüttüğü terör soruşturmaları kapsamında düzenlenen operasyonlarla, aralarında HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da olduğu HDP'li milletvekilinin gözaltına alınmasına İzmir'de bir grup tepki gösterdi. Polisle grup arasında zaman zaman gergin anlar yaşandı.

Konak Meydanı'ndaki eski Sümerbank binası önünde toplanan, aralarında HDP'lilerin de bulunduğu yaklaşık 250 kişi, gece saatlerinde polis tarafından düzenlenen operasyonlarla aralarında HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da olduğu HDP'li milletvekilinin gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

Üzerinde, 'Vekilim irademdir irademe dokunma' ve 'Eş Başkanıma dokunma' yazılı pankart taşıyan grup, sık sık "Kürdistan faşizme mezar olacak", "Susma sustukça sıra sana gelecek" ve "Faşizme karşı omuz omuza" sloganları attı. Grupla polis arasında zaman zaman gergin anlar yaşandı. Süresiz oturma eylemi yapmak isteyen grubun basın açıklaması yapıp dağılmasını isteyen polis, bu yönde anons da yaptı.

Grup adına basın açıklamasını HDP İl Eş Başkanı Mahfuz Güleryüz yaptı. Güleryüz, "Ulusal ve uluslararası bütün hukuk kuralları ayaklar altına alınmıştır. Bu ülkenin 3'üncü büyük partisinin eş genel başkanları başta olmak üzere milletvekilleri gözaltına alınmıştır. Bu bir utançtır. Bu utancı Türkiye'nin her yerinden protesto edeceğiz, sokaklarda olacağız. Bu zulme boyun eğmeyeceğimizi her yerde göstereceğiz. Bizi gözaltı ve cezaevleriyle tehdit edenler bilsinler ki 40 yıldır ayaktayız direniyoruz ve gerekirse 100 yıl daha direniriz" dedi.

(Ajanslar)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler