HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

HDP'nin mitinginde Türk bayrağı, Öcalan posteri ve PKK bayrağı bir arada

HDP'nin Kazlıçeşme mitinginde Türk bayrağı, Öcalan posteri ve PKK bayrağının bir arada olduğu kare dikkat çekti

HDP İstanbul İl Örgütü tarafından Kazlıçeşme'de HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve HDP İstanbul milletvekili adaylarının katılımıyla gerçekleştirilen Büyük İnsanlık Mitingi için vatandaşlar İstanbul'un birçok noktasından Kazılçeşme'ye geldi.

KAZLIÇEŞME MİTİNGİNE DAMGA VURAN GÖRÜNTÜ

Mitinge Türk bayrağı, Öcalan posteri ve PKK bayrağının bir arada olduğu kare damga vurdu.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İstanbul'daki Kazlıçeşme Meydanı'nda konuştu.

İşte Demirtaş'ın açıklamalarından satırbaşları:

Merhaba İstanbul; Gezi’den Kobani’ye bütün direniş renklerinin, özgürlüğün olağanca güzelliğiyle bu meydanda barışın, kardeşliğin sesi olan tüm kardeşlerime, Fetih’in 562. yılında gönülleri fethetmek için Kazlıçemme’yi dolduran milyonlara selam olsun.

RENGÂRENK HALKLARI BULUŞTURABİLİYORUZ

İşte HDP tıpkı sizin gibi, Kazlıçeşme meydanı gibi rengarenk bir parti olduğu için, Türkiye’nin dört bir köşesi gibi rengârenk halkları buluşturabildiği için, bizler ülkemizin umudu haline geldik.

Bütün renkleriyle, Kazlıçeşme meydanı gibi olsun istiyoruz Türkiye.

BAZILARIMIZDA BİR YARA VAR

Tekçi politikalarla Türkiye’yi öyle kutuplaştılar ki birbirimize selam veremeyecek hale gelmemizi istediler. Ama biz bu tuzağa düşmedik. Önce devletten beklemek yerine birbirimize karşı demokratik kültür içinde eşitçe yaklaşacağız dedik.
Çoğulcu bir demokrasiyi var edeceğiz. Kime dokunsanız kime el atsanız yüreğinde bir yara var. Bazılarımızda bir yara var bazılarımızda çok yara var. Bizler yaralılar ülkesiyiz yaralılar. Önce birbirimizin yarasını saralım isteddik. Devletten beklemeyelim dedik. O ilacın, o merhemin adı HDP’dir.

ZORDUR DENİLENİ İMKANSIZ DENİLENİ BAŞARDIK

Türkiye’de zordur denileni imkansız denileni başardık. Bütün kimlikler bir araya geldik ve parti olarak seçime giriyoruz. Daha geçen seçimde ülkenin başbakanı, şunu söylüyorduk bize. Cesaretiniz varsa parti olarak seçime girin neden bağımsız giriyorsunuz diyordu.

Şimdi parti olarak seçime giriyoruz. Bu cesaret seni korkutuyor. HDP olarak seçime girme kararı aldık tutturdular üst akıl bunları kontrol ediyor dediler. Bizi kirli oyunlar ve ittifaklarla iç içe göstermeye çalıştılar. Bizi üst akıl değil ortak akıl yönetiyor HDP’yi. Kazlıçeşme Meydanı bunun ispatıdır.

ORADA BİR ARAYA GELECEK HALK...

Şu saatlerde de Yenikapı’da da kardeşlerimiz toplanıyor. Orada bir araya gelecek halk bizim düşmanımız değil. Beraber yaşayacağız beraber. Bunun söyleyebilecek yürekleri var mı. Bir partiye oy vermek gönül vermek, HDP’ye gönül vermek bunların nazarından vatan hainliği olarak adlandırılıyor.

Değerli arkadaşlarım ezan okunuyor. Bu lafımızın üstüne herhâlde doğru söylüyoruz ki ezan denk geldi. dinleyim hep beraber sonra devam ederiz

ÇÖZÜM SÜRECİ’NİN GARANTİSİ DE

Ekmek kadan su kadar ihtiyaç duyduğumu barışı gerçekleştirerek başlayacağız. 8 Haziran’da barışı inşa etmeye başlayacağız. Bugün cumartesi annelerinin 20, yılı. Yüreği yanmış asker, polis, gerilla anneleri. Bütün anneler barışı hak ediyorlar. HDP’nin başarısı barışın başarısı demektir. Çözüm Süreci’nin garantisi de HDP’nin başarısıyla kalıcı hale gelecek. 7 Haziran akşamı bütün barış severlere zafer armağan etmek istiyoruz. Bunun da gençlerle kadınlarla olacağını biliyoruz. İstanbul ayağa kalktıysa İstanbul ben varım dediyse yıkılmıştır o baraj yıkılmıştır. Bölgemizde de de Ortadoğu’da da barışın garantisi olacağız.

HDP’YE BİR OY VERMEK YETECEK

Bizler parlamentoda olursak o parlamento savaş kararı alamayacak. Her yere destek için HDP’ye bir oy vermek yetecek. Biz artık ülkeyi yönetebilecek hale geldik. Ülkemizi yönetmeye talibiz artık. Barajı yıkarak diğer partilerin de önünü açacağız.

Bu parlamento artık renkli bir çiçek bahçesi olmak zorunda. HDP’siz bir Türkiye, parlamento renksiz olur renksiz. Gri olur gri. Adaylarımızın yarısı kadın çünkü toplumun yarısı kadın. Kadın erkek eşitliği toplumsal bütün alanlarda var olsun istiyorsanız, onun tek adresi var HDP. HDP’nin kadınları ülkeyi yönetecek. Biz HDP kadın ülkenin Eş Başbakanı olsun istemiyor musunuz. Türkiye artık Eş Başbakanlıkla yönetilecek.

Artık kölelik düzenine son demek için HDP’ye evet diyor musunuz? Tarlada, bağda bahçede atölyelerde alın teri ile çalışanlar işçiler parlamentoda olsun hırsızlar değil diyor musunuz?

Esnaf kardeşim sizler kepenk kapatacak hale geldiniz. Artık esnaf milletvekillerimiz parlamentoda olsun diyor musunuz. HDP çiftçidir tarlada üretendir. Onlar biziz o nedenle bizler Meclis’e.

KABUS ORTADAN KALKACAK RÜYALARIMIZ GERÇEK OLACAK

7 Haziran’da kabus ortadan kalkacak rüyalarımız gerçek olacak. Bugüne kadar barikatta, meydanlarda direnişle bugünlere gelenlerin özgürlük rüyaları gerçek olacak. Bize rağmen bu ülkede asla demokrasi olmaz. Düşünün ki bir ülkenin cumhurbaşkanı, başbakanı işi gücü bırakmış Türkiye’nin dördüncü büyük siyasi gücü parlamento dışı kalsın diyorlar. AKP’ye oy istemiyorlar HDP’ye vermeyin kime verirseniz verin diyorlar. Bu kibirli, uzun burunluları, başkanlık sevdalılarını durdurmak istiyorsanız tek çare HDP.

.Artık bu çılgınları durdurabilecek akıllılar olacak parlamentoda. Bizler yeni sevil demokratik bir anayasada buluşabilecek anayasayı yarattık. Kenan Evren’in başımıza bela ettiği AKP’nin arkasına sığındı bu anayasanın yerine yeni gıcır gıcır anayasa yapacağız. Kenan Evren gitti arkasında da anayasasını göndermeye var mısınız?

Sadece ezilenleri düşüneceğiz. Başka kirli bezlerde bizim tarağımız olmaz. Bizi kirli proje olarak sunanlar kendilerine baksınlar. İktidara gelmeden önce kimlerle anlaştılar, pazarlık yaptılar. Bunun hesabını veremeyenler HDP’yi kirli proje olarak sunuyorlar.

İzlemeyin bunları, dinlemeyin bunların yalanlarını. Buradaki yönetim kadrosu, sizler yani genç arkadaşlarım. Ülkenin geleceği sizlerin elinde. Genç arkadaşlarım sizin bir partiniz HDP var. Felaketten kurtarmanın yoludur HDP. Tek bir oy neyi değiştirir demeyin. Yurt dışında yarın oy vermenin son günü. Onlara Türkiye Cumhuriyeti’nin bütün yurttaşlarına sesleniyorum. O bir oy henüz kullanmadığınız bir oy Türkiye’nin kaderini değiştirecek oydur. Oyunuzu kullanın ki Kenan Evren’in de Erdoğan’ın da barajları talimar olsun.

Kadim İstanbul7un vekilliğini de Allah bize nasip edecek. Bütün Türkiye değişecek. Değişmeyen dönüşmeyen sadece yaratandır.

Hepimiz artık önümüze güçlü demokratik cumhuriyeti koyduysak, haklarımızı özgürlüklerimizi beraber var etmeye karar verdiysek değişimden korkmayalım. Varolsun İstanbul, İstanbul’un emekçileri, İstanbul’un gülleri çiçekleri. İstanbul, küçük Türkiye. Bizler yaşadığımız şehirleri koruyarak, çevremizi ekolojimizi koruyarak değişim ve dönüyüm yaşayacağız.

Çılgın projesi olanlara değil akıllı projesi olanlara destek verin İstanbul’u kurtarın artık. Aranızda kentsel dönüşüm mağduru arkadaşlarım var. Onlar doğal yaşam alanlarını korumaya çalışıyorlar. Sizi mahallenizden kovarak değil, insanca yaşayabileceğiniz alanları birlikte yaratacağız. Rant ve peşkeş çekmek için değil yerinde dönüşüm yapacağız. Binlerce insan mağdur edilmiş mahallesinden göçe zorlanmış. Çılgınlığa prim vermeyin akıllı davranın. İstanbul hazırsa Türkiye hazırdır. Türkiye hazırsa biz HDP olarak değişime hazırız. 1 hafta sonra Pazar günü sandık başına gideceğiz. Bugün bütün partilileri seferberlik ruhuyla çalışma çağrısı yapıyorum. Durmak uyumak yok. Hep beraber HDP’yi büyütmeye hazır mıyız.

Saraylarının camları titriyor. Kandilli Rasathanesi bile bugün yanlış deprem alarmı verdi. Kazlıçeşme inletiyor Kazlıçeşme.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler