HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

HDP'ye yapılan bombalı saldırılar Adana'da protesto edildi

HDP'nin Adana ve Mersin'deki il binalarına yapılan bombalı saldırı, Adana'da geniş katılımlı bir basın açıklamasıyla protesto edildi.

HDP'ye yapılan bombalı saldırılar Adana'da protesto edildi

HDP öncülüğünde bir araya gelen çeşitli sendikalar, sivil toplum kuruluşları, Barolar ve çok sayıda HDP'li saat 11.30 sıralarında bombalı saldırının meydana geldiği Cemal Gürsel Caddesi'ndeki HDP binası önünde toplandı.

Kalabalık grup yapılan saldırıları açtıkları dövizlerle ve sloganlarla protesto etti. DİSK, KESK, TMMOB, Adana Tabipler Odası, Türk Tabipler Birliği, Diyarbakır, Adana ve Mersin Baro Başkanları ile HDP Adana Milletvekili Adayları Rıdvan Turan ile Meral Danış Beştaş saldırıyı kınayan açıklamalar yaptı.

'BU SALDIRI GELİYORUM DEDİ'

Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi, Diyarbakır Barosu olarak HDP'nin Türkiye genelindeki merkezlerine yapılan saldırıların bilançosunu çıkardıklarını belirterek, "Bu tehlikeli gidişata hükümetin dikkatini çektik. Bu gidişat Türkiye'de seçim güvenliğini özgür, serbest seçim hakkını ortadan kaldırıyor, önlem alın dedik. Ne yazık ki gerekli önlemleri almadılar. Bu iki saldırı geliyorum diyerek geldi" dedi.

Adana Barosu Başkanı Gazi Mengücek Çıtırık ise, bombalı saldırıların Türkiye'nin demokratikleşme sürecine atıldığını kaydederek, "Bu bombalardan kaos, kargaşa, katliam ortamlarından kimseye bir fayda gelmeyecektir. Kimsenin artık kimseyi yok saymadan ötekileştirmeden, kamplaştırmadan, birbirine tahammül ederek bu süreci götürmek gerekir. Ama gerek siyasi iktidar, gerekse kaçak sarayın sakini, Türkiye'nin huzur ve barışını ısrarla bozacak eylem ve söylemler içerisine girmektedir. Farklılıklara tahammül ediniz. Toplumu bizden olan ve olmayan şeklinde ötekileştirmeyiniz" diye konuştu.

'YALÇIN AKDOĞAN ESERİNLE GURUR DUYUYOR MUSUN?'

HDP Adana Milletvekili Adayı Rıdvan Turan, bu binada yıkılmak istenen bizim birlikte yaşama arzumuzdur diyerek şunları söyledi:

"Biliyorsunuz bu saldırılar esasen AKP'nin düşmanlaştırıcı politikalarının sonucudur. Orda bir Süleyman Soylu var siz onun kim olduğunu biliyorsunuz. Ey Yalçın Akdoğan eserinle gurur duyuyor musun? İşte esas biz bu saldırıların arkasında hükümetin HDP'ye karşı dillendirdiği bu düşmanca söylemi buluyoruz. Sizin bu saldırılarınız bizim hak hukuk mücadelemizi engelleyemez."

HDP Adana Milletvekili Adayı Meral Danış Beştaş ise saldırıların mücadelelerini engellemeyeceğini kaydederek şöyle konuştu:

"İlk günden bu yana her zaman şunu söyledik. Karşımızdaki güçler hiçbir sınır tanımıyor. Seçim çalışmasını, tankla, topla, silahla, TSK ile Cumhurbaşkanlığı ve Valilik makamlarıyla sürdürüyorlar. Saldırının faili bellidir, faili hükümettir. Bu mitinge, Çukurova'nın direnişine barış istemini kabul etmediler, tahammül edemediler. Biz adresi biliyoruz, hedef şaşırtmasınlar. Kendi medyaları bizim neredeyse kendimize bomba attığımızı söyleyecekler. Manşetlerinde neredeyse sevindiler diyebilecek kadar yüzsüz ve alçaklar. Sahte kınamalara ihtiyacımız yok. Bunun hesabını 7 Haziran'da göreceğiz. Adana'da polis soruşturma yürütüyor, hala fail yok. Bir kişi Cumhurbaşkanını hakaret edince, konvoyuna selam vermeyince aynı dakikalarda gözaltına alabiliyor. Saldırı bize olunca, saldırıyı onlar organize edince faillerini ortaya çıkarmıyorlar. Biz failleri istiyoruz."

(DHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler