HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hemşirelerden vuvuzelalı eylem

İzmir'deki Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ile Çocuk Hastanesi'nde görev yapan bir grup hemşire vuvuzela ile eylem yaptı.

Hemşirelerden vuvuzelalı eylem

Hemşireler, hastane yönetiminin dikkatini çekmek için Güney Afrika'ya özgü üflemeli bir çalgı olan vuvuzela kullandı, üzerlerine 'Köle değil hemşireyiz' yazılı tişörtler giydi.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi önünde saat 12.30'da toplanan yaklaşık 50 hemşire, üzerinde taleplerinin yazılı olduğu pankart ve dövizler taşıdı. Yürüyüşe geçip Ege Üniversitesi Çocuk Hastanesi'ne giden hemşireler, bu hastanede görevli olan diğer hemşirelerle buluştu. Güney Afrika'ya ait üflemeli bir çalgı olan ve 2010 FIFA Dünya Kupası'nda seyirciler tarafından sık sık kullanılmasıyla dikkat çeken vuvuzela da kullanan grup, daha sonra Başhekimlik önüne yürüdü.

Burada grup adına basın açıklamasını Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) İşyeri Temsilcisi Erkan Batmaz yaptı. Daha önce yaptıkları eylemlerle yaşadıkları sorunları defalarca dile getirip çözüm istediklerini, ancak bir sonuç elde edemediklerini belirten Batmaz, taleplerinin karşılık bulmaması durumunda eylemlerinin devam edeceğini söyledi. Diğer birimlerde görev yapan hemşireleri de desteğe davet eden Batmaz, "Hemşireler sağlık ekipleri içinde hasta bireyin ve ailesinin her türlü problemlerinde 24 saat boyunca ilk başvurdukları ve bu görevi nedeniyle ekip içinde iletişimi sağlayarak kilit rol oynayan sağlık personelidir. Hemşire sayıları arttırılsın, artı çalışma istemiyoruz, güvenli çalışmak istiyoruz, döner sermaye tüm çalışanlara en üst limitten verilsin istiyoruz. Bu kapılara daha güçlü gelmeye devam edeceğiz. Sorunlarımız çözülmediği takdirde dozunu arttırarak eylemlerimiz devam edecek" dedi. Açıklamanın ardından bir süre daha slogan atan hemşireler daha sonra dağıldı.

DHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler