HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Her 'imdat kolu'na bir nöbetçi

Marmaray'da imdat kolunun çekilmesi sonucu seferlerin aksaması, TCDD'nin ilginç bir önlem almasına neden oldu.

Her 'imdat kolu'na bir nöbetçi

Pazar sabahı Marmaray 'a Ayrılık Çeşmesi yönünden binen yolcular, her vagonda TCDD yelekleri giymiş iki Marmaray görevlisiyle karşılaştı.

Hürriyet gazetesinden Enis Tayman’ın haberine göre görevliler “imdat kolunu çekenleri yakalamak üzere” orada bulunuyordu. Aynı zamanda kameralı sistem de bulunan Marmaray vagonlarında personel görevlendirilme gerekçesini ise adını açıklamayan bir Marmaray çalışanı "eleman sıkıntısı" şeklinde özetledi.

Kameralı sistemin kontrolü tam olarak sağlayamadığını öne süren Marmaray çalışanı "Kameralarla kontrol için çok fazla personel gerekiyor. Genel Müdürlük bu şekilde 50 civarında personeli trene koyarak kontrolü sağlamak zorunda kaldı" diye konuştu. Bir başka çalışan ise Marmaray yetkililerinin kendilerine görevin bitiş tarihi hakkında bilgi vermediklerini söyledi.

MASA BAŞI GÖREVLİLERİ ÇALIŞIYOR
İmdat kolu güvenliğinden sorumlu olarak görevlendirilen personelin ise neredeyse tamamının masa başı veya saha görevlisi oldukları öğrenildi. Bir Marmaray çalışanı, "Aramızda sinyalizasyon kontrolörleri, normalde masa başında görev yapan kadın arkadaşlarımız da var. Pazar günü fazla mesaiye çağrıldık" diye konuştu.

Kadın bir Marmaray çalışanı ise fazla mesai ücreti verileceğini belirtti. Marmaray görevlilerinin bu şekilde göreve başlaması yolcular tarafından da şaşkınlıkla karşılandı.

Güncel haberler


En Çok Aranan Haberler