HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Herkes, İstiklal Marşı’na SES verecek

İstiklal Marşı'nın kabulünün 95'inci yıldönümünde sosyal medyada geniş kitlelere hitap eden video kampanyası başlatıldı.

'41 dize 41 nefes' sloganıyla geliştirilen kampanya kapsamında toplumun her kesiminden İstiklal Marşı'nın dizeleri seslendirilerek ortak bir video klip oluşturulacak.

Milli Mücadele yıllarında Anadolu insanına büyük bir motivasyon kaynağı olarak, 12 Mart 1921'de TBMM'de büyük bir coşku ile kabul edilen İstiklal Marşı, dün olduğu gibi bugün de Türk milletinin birlik ve beraberlik sembolü oluyor. Türkiye'nin toplumsal birlikteliğe en çok ihtiyaç duyduğu son zamanlarda, Milli Mücadele yıllarındaki birliktelik ruhunu yeniden yaşatacak bir kampanya başlatıldı.

BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZ İÇİN İSTİKLAL MARŞI

İstiklal Marşına Ses Ver isimli Facebook sayfası, başlattığı kampanya ile toplumun her kesiminden vatandaşların yer aldığı bir İstiklal Marşı video klibi ortaya koymayı planlıyor. Kampanyayı başlatan Facebook sayfası sahibi Hacı Murat Terzi, Türkiye'nin içeirden ve dışarıdan bir kaosa sürüklenmek istendiğine dikkat çekti. ‘Milli Mücadele dönemindeki ruhu yakalamak gerekiyor' diyen Terzi, "Çok çeşitli toplum yapısıyla farklı etnik kökenlere sahip bir milletin aynı gaye uğruna verdiği mücadeleyi perçinleyen Milli Marşımızın, bugün de birlik ve beraberliğin sağlanmasında en büyük aktör olduğunu düşünüyoruz. İstiyorum ki, bu kampanyaya toplumun her kesiminden, her görüşten, genç, yaşlı herkes katılsın. Son günlerin en önemli tartışma konusu olan Sivil Anayasa çalışmalarına da olumlu katkıda bulunsun. ” diye konuştu.

Kampanyaya karşı yoğun ilgi beklendiğini bildiren Terzi, "Milletimiz bu kampanyaya ne kadar çok ilgi gösterirse, Türkiye mozaiği o kadar tamamlanmış olur. Farklı şive ve ses tonlarına sahip kişilerin, farklı dizeleri seslendirdiği bir video klip hepimize iyi gelecek. Biz sadece vatandaşlardan değil, siyasetçilerimizden de bu konuya eğilmelerini istiyoruz. Çünkü onların göstereceği ilgi topluma da yön verecek, öncülük edecektir” ifadelerini kullandı.Terzi, oluşturulacak olan video klibin ilk olarak Ankara'da Anadolu Düşünce ve Aksiyon Birliği'nin (ADAB) düzenleyeceği Mehmet Akif ve İstiklal Marşı konulu programda gösterileceğini duyurdu.

ADAYLARIN DİKKAT ETMESİ GEREKENLER

Herkesin sadece bir dizeyi seslendirirken yer alacağı video klip kampanyasına katılmak isteyenlerin, cep telefonlarıyla ya da kameralarıyla çektikleri videoları İstiklal Marşına Ses Ver isimli Facebook hesabına mesaj yoluyla göndermeleri gerekiyor. Çekilen görüntülerin video klipte yer alması için bazı şartlar aranıyor. Dizeler seslendirilirken İstiklal Marşı'nın ruhuna uygun bir şekilde ve seslendirildiği şehrin sembolik mekânlarında çekilmiş olması şartı aranacak. Öte yandan klipte yer alacak dizeler çocuk, genç, yaşlı ve yurtdışı kategorilerine göre belirlenecek.

Katılımcılar, gönderdikleri video ile birlikte çekimin yapıldığı şehrin adını, kendi isimlerini ve hangi kategoride değerlendirilmesi gerektiğini de belirtmeleri gerekiyor. Adayların dikkat etmesi gereken bir başka nokta ise video çekimlerinin (telefon, tablet gibi cihazlarla çekilmişse) yatay formatta çekilmesi gerekiyor.

Adaylar, çektikleri video kliplerihttps://www.facebook.com/istiklalmarsinasesver adresine mesaj yoluyla gönderebilecekler.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler