HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hero tişörtünün satışı durduruldu!

15 Temmuz darbe girişimi davasında yargılanan astsubay Gökhan Güçlü ve Ankara Sincan Cezaevi Yerleşkesi'nde görülen Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik davada sanık yakının giydiği Hero (Kahraman) tişörtü olay olmuştu. Gelen son dakika habere göre, Hero baskılı tişörtleri üreten firmanın satışları durdurduğu öğrenildi. Hero tişörtünün internetten de siparişe kapandığı belirtildi.

Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Cezaevi Yerleşkesi'ndeki duruşmayı izlemek isteyen ve üzerinde "Hero (Kahraman)" yazılı tişörtle salona girmeye çalışan sanık yakını Emirhan B. bugün gözaltına alınmıştı.

Cezaevi Jandarma Tabur Komutanlığı ekiplerince alınıp polise teslim edilen Emirhan B., Polatlı davasında yargılanan amcası eski astsubay Halil İbrahim B'nin duruşmasını izlemek için mahkemeye geldiğini, bir mağazadan satın aldığı tişörtün üstündeki yazının ne anlama geldiğini bilmediğini söyledi. Üniversite öğrencisi olduğunu belirten Emirhan B, ifade işlemleri için Sincan İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

SUİKAST TİMİ SANIĞI GİYMİŞTİ

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik suikast girişimi ve 2 polisin şehit edildiği saldırıya ilişkin Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesinde 13 Temmuz'da görülen duruşmaya, sanıklardan Gökhan Güçlü, üzerinde İngilizce "hero" yazan ve "kahraman" anlamına gelen tişörtle girmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatlarından Mustafa Doğan İnal'ın "Sanıklardan Gökhan Güçlü, üzerinde 'hero' yani 'kahraman' yazan tişörtle mahkeme salonuna gelmiş. Burada kahraman yok. Burada devlete meydan okuma var. Bu tişörtün çıkartılmasını talep ediyoruz." şeklinde itirazı üzerinde taraf avukatları arasında tartışma yaşanmış, mahkeme heyeti, tartışmalara ve duruşma ortamının bozulmasına yol açması nedeniyle sanığın üzerindeki tişörtün değiştirilerek salona getirilmesine oy birliğiyle karar vermişti.

Büyük tepki çeken olayla ilgili olarak da vatandaşlar sanıkların geçirildiği alana İngilizce “hain” anlamındaki “Traitor” yazılı tişörtleri temsili dar ağacına asarak protesto etmişti. Protestocular, ellerindeki pankartlar ve Türk bayraklarıyla tepkilerini göstermişti.

SATIŞI DURDURULDU

Sözcü'nün haberine göre, Hero tişörtünü üreten firma tişörtü satıştan kaldırdı. Tişört internetten de siparişe kapandı.


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler