HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hey gidinin efesi!

İzmir'in Ödemiş İlçesi'nde, Belediye ile Hacettepe Üniversitesi Mühendislik ve Eğitim Fakültesi işbirliği ile yapılan Deneme ve Bilim Merkezi görkemli bir törenle açıldı.

Hey gidinin efesi!

İzmir'in Ödemiş İlçesi'nde, Belediye ile Hacettepe Üniversitesi Mühendislik ve Eğitim Fakültesi işbirliği ile yapılan Deneme ve Bilim Merkezi görkemli bir törenle açıldı. Hacettepe Üniversitesi'nden aralarında dekanların da bulunduğu 9 profesörün katıldığı törende harmandalı oynayan robot büyük beğeni topladı.

Kızılay Kan Merkezi'nin üst katında bulunan Deneme ve Bilim Merkezi'nin açılış törenine Ödemiş Belediye Başkanı CHP'li Bekir Keskin, Kaymakam Abdurrahman Koçoğlu, başkanının kız kardeşi, Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Fen Bilgisi Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Fitnat Kaptan ve eniştesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yılmaz Kaptan, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Buket Akkoyunlu, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğurcan Akyüz, Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Musa Yaşar Sağlam, Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selma Çetiner Şekerci, Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Nejdet Baştürk, Yeni ve Temiz Enerji Araştırma ve Uygulama Merkezi (YETAM) Müdürü Prof. Dr. Aynur Eray, Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ayhan Yılmaz, Fizik Mühendisliği Bölümü Bilim Merkezi uzmanı araştırma görevlisi Levent Öztürk, öğrenciler öğretmenler ve Ödemişliler katıldı.

Belediye Başkanı Bekir Keskin törende yaptığı konuşmada, bir ilçenin böyle bir çalışmaya kalkışmasının zor bir iş olduğunu söyledi. Bu iş için Hacettepe Üniversitesi ile işbirliğine gittiklerini kaydeden Keskin, "Tüm dekanlarımızın bize verdiği güç ve destek ile böyle bir işe kalkıştık ve çok kısa bir sürede yüzden fazla deney istasyonu hazırladık. Bu sadece Ödemiş için değil, havzamız için bir kazanım olmuştur. Türkiye'de üç büyük şehir dışında ilk kez bir ilçede Deneme ve Bilim Merkezi var. Bu merkezde öğrencilerimizin bilime daha çok yönelmelerine, birçok ders konusunu daha iyi kavramalarına yardımcı olmak amacıyla çok sayıda teknolojik ürün sergiliyoruz" dedi. Merkezde tüm ziyaretçilerin deneme istasyonlarını kullanabileceklerini ifade eden Keskin, "Yani burası bir müze değil, her ziyaretçi uzaktan seyretmeyecek ve gelip istediği deneyi yapabilecek. Ayrıca tüm okullarımız için belli dönemlerde müfredata uygun olarak deney yapılabilecek bir laboratuvar görevi üstlenecek" dedi.

Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yılmaz Kaptan da, büyük iller dışında benzerine rastlanmayacak bir bilim merkezini Ödemiş'te kurmaktan büyük onur duyduklarını söyledi. Ödemiş'in birçok üniversiteye öğrenci gönderen bir ilçe olduğunu anlatan Kaptan, "Yeni açılan bu kurum öğrencilerimizi daha üst yerlere yetiştirecek. Hem içerik bakımından hem nitelik nicelik olarak onların bilgilerini artıracaktır. Bu yatırımlar insana yapılan yatırımdır ve hemen geri dönmez. Yıllar sonra ülke olarak kazanan biz oluruz" dedi. Kaymakam Koçoğlu da belediye ve Hacattepe Üniversitesi'ne böyle bir hizmeti gerçekleştirdikleri için teşekkür etti.

Törene katılanlar kurdeleyi kesmeden önce harmandalı oynayan robot izleyenleri büyüledi. Protokol üyeleri daha sonra Deneme ve Bilim Merkezi'ni gezdi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler