HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

HGS ile gişeler engel olmaktan çıkacak

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, köprü ve otoyollarda gişelerin kaldırılacağı haberine İzmir’den açıklık...

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, köprü ve otoyollarda gişelerin kaldırılacağı haberine İzmir’den açıklık getirdi. Yıldırım, “Gişeleri kaldırılacak. Yukarıdaki bölümde yer alan kemerde algılayıcılar var, arabalar yolda engel yokmuş gibi geçecek.” dedi.

Hızlı Geçiş Sistemi (HGS)’nin Kartlı Geçiş Sistemi (KGS) yerine getirildiğini belirten Bakan Yıldırım, “KGS’de her gişede kart okutmak suretiyle araba duruyordu, yarım dakikaya varan süre alıyordu. Dolayısıyla arkadaki araçlar da duruyordu. Trafik akışı oldukça yavaşlıyordu. OGS’de belirli hızla geçiliyordu. Bunda da bekleme yok, doğrudan geçiyor ama bundan sonraki adım, gişelerin kaldırılması. Arabalar, sırayı tutturmak için yavaşlıyor, ‘çarpmayayım’ diyerek tereddüt yaşıyor. Gişeler kaldırılıp yukarıdaki kemerdeki algılayıcılar çalışacak." şeklinde konuştu. PTT Genel Müdürlüğü'nün Karayolları ile ortak çalıştığını, HGS’de gayet başarılı bir uygulama olduğunu belirten Yıldırım, 1 milyon 50 bin kullanıcının aldığını, KGS'deh HGS'ye dönüş oranının yüzde 70'i geçtiğini, hesaplarında veya kartlarında para olanlar için bir ay daha süre verdiklerini, onlar tamamlandığında sistemin tam kapasite çalışacağını söyledi. Bakan Binali Yıldırım, gişelerin sadece İstanbul'da değil, HGS olan her yerde kaldırılacağını sözlerine ekledi.

(CİHAN)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler