HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Hiçbir saltanat kan üzerinde duramaz'

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, "Herkes bilmelidir ki hiçbir saltanat, hiçbir makam ve hiçbir hükümranlık masum insanların kanlarının üzerine ayakta duramaz" dedi.

ANKARA (ANKA) - Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, "Herkes bilmelidir ki hiçbir saltanat, hiçbir makam ve hiçbir hükümranlık masum insanların kanlarının üzerine ayakta duramaz" dedi.

Görmez, Reyhanlı'daki saldırılara ilişkin yayımladığı başsağlığı mesajında, saldırının mübarek üç ayların başlangıcına denk geldiğini anımsatırken, "Bütün mümin yürekler bu saldırıyla manevi mevsimlerine yaralı girmiştir. Yine kan, yine gözyaşı ve yine acı bütün bir ülkemizi hüzne boğmuştur" dedi. Görmez, mesajında şunları kaydetti:

"Herkes bilmelidir ki hiçbir saltanat, hiçbir makam ve hiçbir hükümranlık masum insanların kanlarının üzerine ayakta duramaz. Hiçbir dünyevi hırs, çıkar ve siyaset bir insanı yaşatmaktan daha değerli olamaz. Masum insanları vahşice katletmeyi düşünenler Reyhanlı'da Rahmet-i Rahman'a kavuşarak şahadete erenleri öldüremediler, onlar diridirler ve ölümsüzlüğe gittiler. Onlara korku ve hüzün yoktur, ebedi saadet onlarındır. Ancak bunu yapanlar bu vahşetleriyle bütün bir insanlığı öldürmüşlerdir, bu dünyada er geç karşılıklarını alacakları gibi Ahiret'te de büyük bir azap şüphesiz onları beklemektedir.

Bu menfur saldırının kararını verenler, planlayanlar ve gerçekleştirenler ve tüm zalimler; işte onlar Allah'ın lanetine, gazabına ve azabına müstahak olanlardır. Kötü bir son onlarındır. Dünyada kazandıkları hiçbir şey onları bu can yakıcı hak olan azaptan kurtarmayacaktır." (ANKA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler