HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hıdırellez'de okumak için Bereket duası ve Rızık duası

Hıdırellez gününde Bereket duası ve Rızık duası okumak isteyenler, için bu duaları haberimizde paylaştık. Bereket duası ya da Rızık duasını bereket ve bolluk için okuyabilirsiniz.

Hıdırellez'de okumak için Bereket duası ve Rızık duası

Kültürümüzde önemli bir yeri olan Hıdırellez geldi, çattı. Kışın sona ermesiyle birlikte gelen canlılığı kutlamak amacıyla kutlanan Hıdırellez, ülkemizin yanı sıra komşu coğrafyalarda da kutlanan bir olay. Hıdırellez'de çeşitli etkinlikler yapılırken, bazı vatandaşlar ise Bereket duası ve Rızık duası okumayı tercih ediyor ve isteklerinin kabul olması için Allah'a ellerini açıyor. Bereket duası ve Rızık duası okumanın da bereketi arttırdığına inanılıyor. Bu duaları ezberinden okuyamayanlar, Bereket duası ve Rızık duasını arıyor. MYNET.COM olarak bu duaları sizlerle paylaştık. Hıdırellez gecesinde sizlerde evinizin bereketlenmesi, rızkınızın artması için bu duaları okuyabilirsiniz.

KARINCA (BEREKET) DUASI

Bereket duası genellikle ticarethanelerde sıkça gördüğümüz duadır ve Karınca duası olarak da bilinmektedir. Hz. Süleyman, hayvanlarla konuşabilmek gibi bir mucizesi vardı ve kıtlık yaşanan bir dönemde toplulukla şehir dışına yağmur duası için çıkarlar. Bu sırada Hz. Süleyman yolda bir karıncanın sırtüstü yatıp dua ettiğine şahit olur ve kulak kabartır. Karınca, “Allah’ım bizi Sen var ettin… Ve Senin rahmetin olmadan biz yaşayamayız Ya bize su verirsin ya da bizi helak edersin. Emir, ferman senindir.” şeklinde dua etmektedir. Bunun üzerine Hz. Süleyman'ın gözleri yaşarır ve kısa süre sonra Cebrail'in getirdiği bir haberle ağlamaya başlar. Cebrail karıncanın duasının kabul edildiğini söyler. Bu haberden sonra Hz. Süleyman topluluğa," Siz başkasının duasıyla sulanacaksınız" der.

Bereket Duası'nın Türkçe okunuşu:

“Allahümme ya Rabbi Cebrâîle ve Mîkâile ve İsrâfile ve Azrâile ve İbrahime ve İsmaile ve İshaka ve Yakube ve münzilel berakâti vet Tevrâti vez-Zebûri vel İncili vel Furkan. Ve lâ havle ve lâ kuvvete illa billahil aliyyil azim. Lâ ilâhe illallahül melikül hakkul mübin. Muhammedü-Resülüllahi sadikul va’dil emin. Ya Rabbi, Ya Rabbi, Ya Hayyu, Ya Kayyum, Ya zel Celali vel İkram. Es’elüke ya Rabbel arşil azimi en yerzükani rizkan halalen tayyiben birahmetike ya erhamer Rahimin. Yemliha, Mekseline, Mislina, Mernüş, Debernüş, Şazenüş, Kefetatayyuş, Kıtmîr.“

Bereket Duası'nın Türkçe meali:

Ey Cebrailin, Mikailin, İsrafilin, Azrailin, İbrahimin İsmailin, İshak ve Yakubun rabbi Allahım, ey bereketleri indiren, Tevrat, Zebur, İncil ve Kuranı indiren rabbim. Güç ve kudret yalnızca büyük ve yüce olan Allaha aittir. Apaçık Hak ve yegâne Melik olan Allahtan başka hiçbir ilah yoktur. Sözünde sadık ve Emin olan Hz Muhammed Allah’ın Elçisidir. Ey rabbim, Ey Rabbim, Ey diri ve Kaim olan, Ey celal ve ikram sahibi! Ey büyük (azim) olan arşın sahibi, senden beni helal ve hoş bir rızk ile rızıklandırmanı istiyorum, senin rahmetinle ey merhametlilerin en merhametlisi! Debernuş, Şazenuş, Kefeştetayyuş, Kıtmir, Yemliha, Mekselina, Mislina, Mernuş (Ashabı Kehfin isimleri)

RIZIK DUASI

Rızık duası rızkın çoğalması ve sıkıntıların giderilmesi için okunmaktadır. Kazancın helal olması ve bereketli olması için Rızık Duası'nı okumakta fayda vardır.

Rızık Duasının okunuşu şu şekildedir:

Yâ Allahu, yâ Rabbi, yâ Hayyü, yâ Kayyûmü, Yâ Zel Celâli ve ikram.
Es'elüke bismikel azîmil-a'zami
Enterzukanî helâlen tayyiben.
Allahümme in kâne rızkunâ fissemâi enzilhu
Ve in kâne fil ardi ezhirhu ve in kane ba'iden karribhu
Ve in kâne kâriben yessirhü
Ve in kâne kalîlen kessirhü
Ve in kâne kesîren ihfazhü bilbereketi"

Rızık Duası'nın Türkçe meali ise şu şekildedir:

Yüceler yücesi olan isminin hakkı için senden isterim. Bana helâl rızık ver. Allah'ım, eğer rızkımız semada ise onu indir. Eğer yerde ise onu çıkar. Uzakta ise onu yaklaştır. Yakın ise kolaylaştır. Az ise çoğalt. Çok ise onu bereketlendir. Amin.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler