HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hindistan'ta tecavüz ve cinayet

Hindistan'ın kuzeyinde akli dengesi yerinde olmayan Nepalli bir kadına tecavüz eden ve daha sonra öldüren sekiz kişi gözaltına alındı.

Hindistan'ta tecavüz ve cinayet

İngiliz yayın kurumu BBC'nin haberine göre, birkaç ay önce Nepal'den kız kardeşinin yaşadığı Haryana eyaletinin Rohtak kentine tedavi amacıyla gelen 28 yaşındaki kadın 1 Şubat'ta ortadan kayboldu.

Kız kardeşinin durumu polise bildirmesi üzerine başlatılan incelemede, genç kadının cesedi evin 18 kilometre uzağındaki otoyolun yakınında bir tarlada üç gün sonra bulundu. Tecavüze uğradığı anlaşılan kadının vücudunun bazı bölümlerinin hayvanlar tarafından parçalandığı belirtildi.

Genç kadının kız kardeşi, polisin soruşturmayı yavaş yürüttüğünden şikayet etti ve zanlıların gözaltına alınmasının geciktirildiğini savundu. Olayla ilgili gözaltına alınan zanlılar tecavüzü itiraf etti. Gözaltına alınan kişiler, ayrıca kadını başına taş atarak ve tahtayla vurarak öldürdüklerini kabul etti.

Olayı protesto eden bir grup, kadının tecavüze uğradığı otoyolda toplanarak mum yaktı.

Bu olayın dışında, Hindistan'a turistik amaçla gelen 20 yaşındaki bir Japon kız öğrencinin de kuzeydeki Rajasthan eyaletinde bir kişinin tecavüzüne uğradığı belirtildi. Bu olay hakkında detaylı bilgi verilmedi.

Ulusal Suç Kayıtları Bürosu'nun verilerine göre, her gün ortalama 92 kadının tecavüze uğradığı Hindistan'da 2012'de 23 yaşındaki bir kadının toplu tecavüze uğradıktan sonra ölmesi büyük tepkiye neden olmuştu. Erkek arkadaşıyla bindiği otobüste altı kişinin tecavüzüne uğrayan genç kadının tedavi için götürüldüğü Singapur'da şiddetli iç kanama nedeniyle yaşamını yitirmesinin ardından ülke genelinde gösteriler düzenlenmiş ve tecavüze verilen cezalar artırılmıştı.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler