HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Hizmetçilik et’ sözünden tazminat kazandı

D.S. isimli kadın 28 yıllık kocasının kendisine sürekli olarak kötü davrandığını, hakaret ettiğini belirterek boşanma davası açtı. Mahkeme, 80 bin TL maddi ve manevi tazminat ile 250 TL nafaka vermesine hükmederek çifti boşadı.

'Hizmetçilik et’ sözünden tazminat kazandı

İstanbul'da yaşayan D.S. isimli kadın 28 yıllık kocasının kendisine sürekli olarak kötü davrandığını, şiddet uyguladığını, hakaret edip “Seni eşim olarak görmüyorum. Bu evde ye, iç, yat, hizmetçilik et” sözlerini kullandığını belirterek boşanma davası açtı. İstanbul Aile Mahkemesi’nde görülen boşanma davasında kadın, yıllarca kocasının her türlü hakaretine, baskısına ve şiddetine rağmen evliliğine sahip çıktığını, dayanacak gücünün kalmadığını belirterek, 150 bin TL maddi ve manevi tazminat ve bin TL nafaka talep etti.

80 BİN TL TAZMİNAT

Davalı koca K.S. de eşinin talep ettiği nafaka ve tazminatın reddine karar verilmesini istedi. Davalı kocanın D.S.’yi eşi gibi görmediğini, hizmetçi gibi davrandığını belirten mahkeme, birçok defa hakaret edip evden kovduğu, “Seni karım olarak görmüyorum. Bu evde ye, iç, yat, hizmetçilik et” şeklinde sözler kullandığı, fiziksel şiddet uyguladığı vurgusunu yaptı.

Gazete Habertürk'ten Serdar Kulaksız'ın haberine göre mahkeme, davalı kocanın sadakat yükümlülüğünü ihlal ettiğini, uzun süre evden ayrılıp gelmediğini, bunun sebebini kabul edilir şekilde açıklayamadığını da ifade etti. Davacı kadının da kocasına hakaret içeren sözler kullandığını kaydeden mahkeme, kocanın ağır kusurlu, davacı kadının da az kusurlu olduğuna hükmetti. Mahkeme, davalı kocanın 80 bin TL maddi ve manevi tazminat ile 250 TL nafaka vermesine hükmederek çifti boşadı.

En Çok Aranan Haberler