HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hollanda Konsolosluğu'na Türk bayrağı çekildi

İstanbul'daki Hollanda Konsolosluğu binasına giren bir kişi, konsolosluğa Türk bayrağı çekti. Olayın Hollandalı konsolosluk yetkililerinin inisiyatifi ile gerçekleştiği bildirildi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın Türkiye'nin Rotterdam Başkonsolosluğu'na alınmaması gece boyunca Hollanda'nın Başkonsolosluğu önünde protesto edildi.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ARTIRILDI

Yaşanan protestolar nedeniyle Beyoğlu'ndaki Hollanda'nın İstanbul Başkonsolosluğu önünde polisin güvenlik önlemleri arttı. Çevik Kuvvet ekipleri, Özel Harekat polisleri ve iki TOMA aracı da konsolosluk önünde güvenlik önlemi aldı. Konsolosluk önünde çelik bariyerler olduğu görüldü.

KONSOLOSLUĞA TÜRK BAYRAĞI ÇEKİLDİ

İstanbul İstiklal Caddesi'ndeki Hollanda Başkonsolosluğu binasındaki Hollanda bayrağı bir kişi tarafından indirildi ve yerine Türk bayrağı asıldı.

HOLLANDALI YETKİLİLERİN İNİSİYATİFİYLE ASILDI

Türk bayrağının konsolosluk binası içerisindeki bir kişi tarafından asıldığı öğrenildi. Bayrağın dışarıdan bir müdahaleyle değiştirilmesinin mümkün olmadığı kaydedildi. Yaklaşık yarım saat sonra söz konusu yere tekrar Hollanda bayrağının çekildiği gözlendi. Olayın Hollandalı konsolosluk yetkililerinin inisiyatifiyle gerçekleştiği bildirildi.

GİRİŞ ÇIKIŞLARLARA KAPATILDI

Hollanda ile yaşanan toplantı gerginliğinin ardından Beyoğlu İstiklal Caddesinde bulunan Hollanda Başkonsolosluğu, girişi çıkışlara kapatıldı. Hollanda’nın Ankara Büyükelçiliği'nin de güvenlik gerekçesiyle giriş ve çıkışlara kapatıldığı öğrenildi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler