HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hollywood O'nun peşinde

Güzelleşmek isteyen Hollywood yıldızları, Prof. Dr. Özkan'dan randevu almak için kuyruk oldu. Ünlüler ise torpil arayışına girdi...

Hollywood O'nun peşinde

Rahim ve yüz naklinin mimarı olan Prof. Dr. Ömer Özkan, tıpta başarılı bir rol oynadı. Estetik operasyon geçirmek isteyen Hollywood yıldızları, Ömer Özkan'dan randevu almak için sıraya girdi. Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik, Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan, riskli ve imkansız ameliyatların doktoru oldu. Ağustos 2011'de Türkiye'nin ilk rahim naklini gerçekleştirdi. Ocak 2012'de ise Türkiye'nin ilk yüz naklini yaptı. Sadece Türkiye değil, dünya Özkan'ın başarısına kilitlendi. Tıp otoriteleri, yüz naklinin mimarıyla iletişime geçip, işin püf noktaları hakkında bilgi istedi. Başarının ise ardı arkası kesilmedi.

ÜNLÜ İSİMLER RANDEVU DEFTERİNDE

Prof. Dr. Özkan, Türkiye'nin 4. ve 5. yüz naklini de başarıyla gerçekleştirdi. Son ameliyatla birlikte Özkan'ın adını duymayan kalmadı. Türk doktor, Hollywood oyuncularının gözdesi oldu. Birçok aktrist burun, meme büyütme ve yüz gerdirme gibi estetik operasyonlar için Özkan'dan randevu almak istedi. Bazılarının ise rahim nakli ile ilgili bilgi aldığı öğrenildi. Türk hastalar da estetik için Özkan'a kendilerini emanet etmek istedi. Aralarında şarkıcı, sporcu ve sosyetik isimlerin de bulunduğu ünlü isimler, Özkan'dan randevu alabilmek için kuyruğa girdi. Ancak başarılı cerrahın 3 aylık muayene randevuları doldu. Operasyonu öne çekmek isteyenler ise torpil arayışına girdi. Ünlü isimlerin, Prof. Dr. Özkan'a ulaşabilecek siyasileri ve bürokratları arayıp torpil talep ettiği öğrenildi.

'TECRÜBE' KONUŞTU
Literatüre geçen Prof. Dr. Özkan, "Tam Gün Yasası" nedeniyle öğretim üyesi olduğu Akdeniz Üniversitesi'nde nakil dışı hasta bakamıyor. 5. yüz nakilli hasta Recep Sert'i takip ettiği için muayenehaneye fazla vakit ayıramıyor. Yüz naklinde gelinen noktayı ise "Emekleme dönemi bitti. Yüz naklinde tecrübeli döneme girildi" sözleriyle özetliyor.
HASTAYLA İLETİŞİM
Dünyanın peşinden koştuğu Prof. Dr. Ömer Özkan, yüz ve çene nakli yapılan Recep Sert'in sağlık durumuyla ilgili bilgiler verdi. Özkan, "Birkaç güne kadar yoğun bakımdan çıkmasını umut ediyoruz. Hastayla iletişim oluyor ama heyecanlanmasın diye uyutuluyor" dedi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler