HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

HSYK atanan yeni hakimlerin yetkilerini belirledi

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), geçtiğimiz günlerde yayınladığı kararnamede atamalarını yaptığı hakimlerin yetkilerini belirlemek üzere aldığı kararları açıkladı.

HSYK atanan yeni hakimlerin yetkilerini belirledi

25 Aralık soruşturmasında bütün arama ve el koyma kararlarını veren hakim Süleyman Karaçöl, İstanbul 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'ne atandı.

ERGENEKON HAKİMLERİ
Ergenekon Davası'nın görüldüğü eski özel yetkili İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hasan Hüseyin Özese Sakarya 2. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi olarak görevlendirildi. Aynı mahkemenin üyeleri Hakim Sedat Sami Haşıloğlu Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesi üyesi, Hakim Hüsnü Çalmuk da Kocaeli 3. Asliye Mahkemesi Hakimi olarak atandı.

ŞİKE DAVASI BAŞKANI ASLİYE CEZA'YA
Şike davasına bakan İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mehmet Ekinci, Bakırköy 15. Asliye Ceza Mahkemesi hakimi olarak atandı. Şike mahkemesinin üyelerinden Hikmet Şen 5. Asliye Ceza Mahkemesi'ne, Bülent Kınay ise 21. Ağır Ceza Mahkemesi'ne üye olarak tayin edildi.

DİNK DAVASI BAŞKANI DA ASLİYE'YE
Hrant Dink suikastı davasına bakan İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nin başkanı Hadi Çağdır ise İstanbul 4. Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim olarak görevlendirildi. 14. Ağır Ceza Mahkemesi üye hakimi Mustafa Başer de 19. Ağır Ceza Mahkemesi'nde üye olarak atandı.

BALYOZ HAKİMLERİ AĞIR CEZA'YA
İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi Üye Hakimi Canel Rüzgar İstanbul 14. Ağır Ceza Başkanı yapılırken, Poyrazköy Davası'na bakan İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Vedat Yılmaz Abdurrahmanoğlu da İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığına atandı. Balyoz Davasına bakan İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi hakimlerinden Aytekin Özhanlı 9 Ağır Ceza Mahkemesi'nde, Savaş Çelik ise 20. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görevlendirildi.

İlker Başbuğ'U TUTUKLAYAN HAKİM AĞIR CEZA'YA
Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ'un soruşturma aşamasında tutuklanmasına karar veren hakim Vedat Dalda da İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görevlendirildi.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler