HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

HSYK'dan flaş atamalar

Özel Yetkili Mahkemelerin kaldırılmasının ardından, HSYK toplam 271 hakim ve savcının atamasını yaptı.

HSYK'dan flaş atamalar

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), Özel Yetkili Mahkemelerin kaldırılmasının ardından 271 hakim ve savcının atamasını yaptı.

HSYK’dan yapılan açıklamada, HSYK Kanunu ardından oluşan kanuni zorunluluk gereği bu atamaların yapıldığı belirtildi. 607 sayılı Adli Yargı Kararnamesi’yle 271 Cumhuriyet Savcısı ve hakimin görev yeri değişti. Açıklamada "Kararnamenin tüm yargı teşkilatına, ülkemize ve ailelerine hayırlı olmasını temenni ederiz" denildi. HSYK’dan yapılan açıklama şöyle;

"6 bin 526 Sayılı Kanunun 1’inci maddesi ile 3 bin 713 sayılı kanuna eklenen geçici 14’üncü maddesindeki 'Bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihte, 2/7/2012 tarihli ve 6352 sayılı Kanunun geçici 2 nci maddesi uyarınca görevlerine devam eden ağır ceza mahkemeleri ile bu Kanunla yürürlükten kaldırılan Terörle Mücadele Kanununun 10 uncu maddesi uyarınca görevlendirilen ağır ceza mahkemeleri kaldırılmıştır. Kaldırılan bu ağır ceza mahkemelerinde görev yapan başkan ve üyeler ile Terörle Mücadele Kanunu kapsamındaki suçların soruşturmasında görevlendirilen hakim ve Cumhuriyet savcıları, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunca, beşinci fıkra uyarınca devirlerin tamamlanmasından itibaren on gün içinde müktesepleri dikkate alınarak uygun görülecek bir göreve atanırlar' hükmü gereğince anılan Kanun kapsamında kalan hakim ve Cumhuriyet savcıları ile talep, mazeret ve hizmet gerekleri dikkate alınarak kapsama alınan hakim ve Cumhuriyet savcıları hakkında Dairemiz tarafından yapılan çalışmalar sonucunda ekteki kararname hazırlanmıştır. Ataması yapılan meslektaşlarımıza yeni görev yerlerinde başarılar diler, kararnamenin tüm yargı teşkilatına, ülkemize ve ailelerine hayırlı olmasını temenni ederiz."

ÜNLÜ İSİMLERİN DE YERİ DEĞİŞTİ

Atamalarda dikkat çeken isimler şöyle:

İstanbul 13'ncü Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı, Ergenekon davasına bakan Hasan Hüseyin Özese Sakarya Hakimliği'ne

Ergenekon davasına bakan 13. Ağır Ceza Mahkemesi üyesi Sedat Sami Haşıloğlu, Trabzon Hâkimliği'ne

Ergenekon davasına bakan 13. Ağır Ceza Mahkemesi üyesi Hüsnü Çalmuk, Kocaeli Hâkimliği'ne

Yolsuzluk operasyonunu yürüten savcılardan Celal Kara Afyonkarahisar Cumhuriyet Savcılığı'na

Ankara Cumhuriyet Başsavcı vekili Hüseyin Görüşen İzmir Cumhuriyet Savcılığı'na

Şadan Sakınan Konya Başsavcı vekilliğine atandı.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler