HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hukukçulara müjde: Yeni nesil hukuk bilgi sistemi yayında

Günümüzde gelişen çağa ayak uydurmanın yolu teknolojik yenilikleri takip etmek ve mesleğinizde bunları uygulamaktan geçiyor.

Hukukçulara müjde: Yeni nesil hukuk bilgi sistemi yayında

Her meslek için geçerli olan bu durum, hukukçular için de artık hayati bir öneme sahip. Hukukçuların en güncel mevzuata ulaşabilmesi, ayrıca mevzuatla ilişkili yargı kararlarına ve diğer hukuk kaynaklarına tek bir noktadan erişebilmesi bu mesleğin en temel ihtiyaçlarından biri. Tam bu noktada Yeni Nesil Hukuk Bilgi Sistemi Lexpera, bu işlevi yerine getiren bir uygulama.

Lexpera’da Neler Var?

En güncel mevzuata hızla ulaşın

Lexpera’nın içeriğindeki tüm mevzuat kaynakları, hukukçu editörler tarafından günlük olarak kontrol edilir ve son değişikliklerin işlendiği konsolide metinler olarak sistemde görüntülenmesi sağlanır. Bu sayede bugüne kadar mevzuata ulaşmak ve değişiklikleri saptamak için kullandığınız zamandan çok daha az zaman harcarsınız.

Yüz binlerce yargı kararı burada

Kapsamlı içerik ve arama motorunun uyumu, emsal kararlara ulaşmanız ve muhtemel hak kayıplarının önüne geçmeniz konusunda destek olur. Lexpera ile arama çubuğuna yazacağınız tek bir kavram veya mevzuat numarası ile ilgili kararlara hızlı bir şekilde ulaşabilirsiniz.

Zengin hukuk kaynakları elinizin altında

Saygın hukukçu ve uzman görüşlerinden oluşan eserler, hukukçuların ihtiyaçlarına göre sistematik olarak tasnif edilmiştir ve akıllı arama motoru sayesinde kolayca erişilebilecek şekilde düzenlenmiştir.

Ayrıca, akademik araştırmalarınız ve üzerinde çalıştığınız davalarda temel başvuru kaynağı olacak güçte ve değerdedir.

Yazışma, dilekçe ve sözleşme örneklerine ulaşmak artık çok kolay

Tüm yazışma, dilekçe ve sözleşme örnekleri titizlikle hazırlanıp mevzuat, içtihat ve literatür kaynaklarıyla ilişkilendirilerek, ihtiyaç doğduğu anda elinizin altında bulmanız sağlanır. Tüm yazışma, dilekçe ve sözleşme örnekleri titizlikle hazırlanıp mevzuat, içtihat ve literatür kaynaklarıyla ilişkilendirilerek elinizin altında olması sağlanır. Ayrıca bilgisayarınıza kaydedip, dokümanlar üzerinde değişiklik yapabilirsiniz.

Sistemin Sağladığı Kolaylıklar ve Avantajlar

Kusursuz arama fonksiyonu

Merkezileştirilmiş arama çubuğuna yazacağınız tek kavram veya mevzuat numarasıyla aynı noktadan farklı hukuk kaynakları içerisinde arama yapabilir, akıllı arama algoritmaları sayesinde en doğru sonuca saniyeler içerisinde ulaşırsınız.

Gelişmiş çapraz bağlantılar

Mevzuat, içtihat, literatür ve doküman örnekleri arasındaki ilişkiyi somutlaştıran Gelişmiş Çapraz Bağlantılar sayesinde tek arama sonucunda, arama kriterlerinize uygun bütün hukuk kaynaklarını tek ekranda görürsünüz. Madde numaralarına, içtihatlara ve diğer kaynaklara konulan linkleri kullanarak, ilgili tüm kaynaklar arasında hızlıca gezinebilirsiniz.

Zaman çizelgeleri

Mevzuattaki değişikliklerin, iptal ve mülgaların yıllar içerisinde izlediği seyri madde karşılaştırıcı ile görüntüleyebilirsiniz. Madde numaralarındaki karşılaştırma linkine tıklayarak maddeye ait tüm değişiklikleri görebilir ve istediğiniz versiyonları karşılaştırabilirsiniz.

Sistem Kimler İçindir?

Avukat, hâkim, savcı, akademisyen, stajyer avukat, hukuk öğrencisi olmak üzere tüm hukukçular; ayrıca kamu görevlileri, mali müşavirler, muhasebeciler, kamu kuruluşları ve belediyelerin faydalandığı Lexpera’da arama geçmişi, kişisel uygulamalar ve alarmlar gibi özellikleri kullanabilirsiniz. Mobil uyumlu tasarımıyla da bulunduğunuz her yerden kesintisiz olarak işlerinizi yürütebilirsiniz. Lexpera’yı daha yakından incelemek için tıklayın.

.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler