HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hükümet: İdam cezasının 15 Temmuz için uygulanması mümkün gözükmüyor

Başbakan Yıldırım, "Geriye doğru işlemeyecek sınırlı bir idam düzenlemesi yapılabilir" demişti

Hükümet: İdam cezasının 15 Temmuz için uygulanması mümkün gözükmüyor

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı, AKP İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop, idam cezası tartışmalarına ilişkin olarak, "15 Temmuz için uygulanması mümkün gözükmüyor. İkinci bir darbe girişimi olursa uygulanabilir" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, dünkü AKP grubunda, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "AKP razıysa MHP dünden vardır. Gelin birlikte bu işi çözelim" çağrısına yanıt verirken, "Geriye doğru işlemeyecek sınırlı bir idam düzenlemesi yapılabilir" demişti.

Mustafa Şentop, Habertürk TV canlı yayınında açıklamalarda bulundu.

"YASADAN SONRA SUÇ İŞLENİRSE İDAM UYGULANIR"

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı AK Partili Mustafa Şentop İdam ve başkanlık tartışmalarıyla ilgili konuştu. Şentop'un CNN türk'te yaptığı konuşmadan satır başları:

"Yasadan sonra suç işlenirse idam cezası uygulanır. Temel prensip kanunlar geriye işlemez. Yasa çıktıktan sonra ikinci bir darbe girişimi olursa uygulanır. Başkanlık ve idam düzenlemesinin beraber Meclis'e getirilmesi bir siyasi karar. MHP ile görüşme neticesinde bu içerik belli olur. Mecliste görülen tablo idamla ilgili düzenlenenin 367'nin üzerinde bir oy alamayacağı yönünde."

Başbakan Binali Yıldırım, idam cezasının ancak partilerle bir uzlaşı sağlanması halinde geri getirilebileceğini söylemişti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın idam cezasına ilişkin, "Yakın, yakın, merak etmeyin. Yakın inşallah, hükümetimiz parlamentoya bunu getirecek, ben inanıyorum ki parlamentodan bu da geçer, bana da geldiği zaman ben onaylarım." şeklindeki sözleri hatırlatılarak, "Bir hazırlık mı söz konusu?" sorusu üzerine Yıldırım, "Cumhurbaşkanımızın sürekli söylediği bir şey var: 'Halkın talebinin karşısında durulmaz.' Dolayısıyla idamın toplumsal bir talep olduğu biliniyor, 15 Temmuz darbe girişimiyle beraber ama unutmayalım ki idamı AK Parti'nin tek başına kaldırma imkanı yok. Dolayısıyla partilerle bir uzlaşma suretiyle ancak olabilecek durum." değerlendirmesinde bulundu.
Başbakan Yıldırım, "İdam cezasının getirilmesine ilişkin, partilerle bir uzlaşı çabanız olacak mı?" sorusuna, "Gayet tabii." karşılığını verdi.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler