HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ oldu! İşte hükümetteki yeni görev dağılımı

Bakanlar Kurulu'ndan gelen son dakika habere göre, yeni hükümet sözcüsü Bekir Bozdağ oldu. Bekir Bozdağ'ın Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yaparak, yeni hükümetteki görev dağılımını açıkladı. Bozdağ'ın açıklamalarına göre, Diyanet İşleri Başkanlığı, TRT ve Anadolu Ajansı, Bekir Bozdağ'a bağlandı. Milli Güvenlik Kurulu, MİT, TMSF, TOKİ, Türkiye Varlık Fonu da Başbakan Yıldırım'a devredildi.

65'inci hükümetin yeni sözcüsü Bekir Bozdağ oldu. Bekir Bozdağ, Bakanlar Kurulu'nun ardından önemli açıklamalarda bulundu.

Bozdağ'ın açıklamalarından satırbaşları:

Yeni atanan bakanlarımızın her birine de görevlerinde başarılar diliyorum. Bugünkü Bakanlar Kurulumuzun gündeminde yenilenen eğitim öğretim programlarının sunumu yapıldı. Diğer bir konu da hükümetimizin önümüzdeki 6 ay içinde yapacağı çalışmalara ilişkin değerlendirmeler. Önümüzdeki günlerde değerlendirmeler kamuoyu ile paylaşılacaktır.

BAŞBAKAN YARDIMCILARININ GÖREVE DAĞILIMI

Danıştay, Diyanet İşleri Başkanı, TRT ve Anadolu Ajansı ile ilgili konular Bekir Bozdağ tarafından deruhte edilecektir.

Ekonomi Koordinasyonu ve Bankalar Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek tarafından deruhte edilecektir.

Başbakan Yardımcımız sayın Recep Akdağ Kıbrıs işleri Koordinasyonu, yatırım ortamının iyileştirilmesi ayrıca AFAD ve yatırım ajansıyla ilgili çalışmaları yürütecektir.

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu 100. yıl ve medeniyetler arası diyalog, Vakıflar Genel Müdürlüğü, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Basın Yayın Enformasyon Müdürlüğü'nü deruhte edilecektir.

MGK, MİT, TOKİ, TMSF Başbakan'a bağlı çalışacak.

"MESCİD-İ AKSA'DA YAPILANLAR ASLA KABUL EDİLEMEZ"

İsrail Hükümeti tarafından Müslümanların ortak ve kutsal mabedi Mescid-i Aksa hakkında alınan tedbirler, uygulanan kararlar İslam dünyasında, din ve vicdan hürriyetine inanan herkes katında büyük bir infiale yol açmıştır. Cuma namazının kılınamamış olması, Harem-i Şerif'in etrafına metal dedektörler konulması, Müslümanların ibadetine kısıtlamalar getirilmesi. Bu uygulamaları protesto eden Müsülmanlara şiddet kullanılarak müdahale edilmesi, bu esnada bazı Müslümanların hayatını kaybetmesi ve yaralanması gibi pekçok üzücü hadise olmuştur. Bu uygulama asla kabul edilemez. İnsan haklarına ve din ve vicdan hürriyetine aykırıdır, açıkça ihlaliir. İsrail Hükümeti'nin derhal bu uygulamaya son vermeye sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere davet edilmiştir.

"TÜRKİYE OLARAK ENDİŞE EDERİZ"

Mescid-i Aksa Müslümanların ilk kıblesidir. Müslümanlar arasında kutsal olan üç mabetten birisidir. Burası sadece Filistinliler'in değil bütün Müslümanların ortak mabedi, kutsalıdır. İsrail Hükümeti Kudüs'ün ve Mescid-i Aksa'nın kutsiyetine ve tarihi statüsüne saygı duymak ve bu kutsiyeti korumakla yükümlüdür. Bu yükümlülüğünün yerine getirilmesini İsrail hükümetinden bekliyoruz. Harem-i Şerif'in etrafına konan metal dedektörlerin kaldırılmasını, Müslümanlara konulan kısıtlamaların ortadan kaldırılması, Harem-i Şerif'le ilgili bugüne kadar normal ve rutin uygulamalar neyse ona tekrar geri dönülmesi İsrail yönetiminden bu konuda basiretli hareketli ederek adımlar atılmasını bekliyoruz. Eğer İsrail Hükümeti bütün sağduyu çağrılarına kulaklarını tıkarsa elbetteki buradaki olayların yönetilmesi ve başka sonuçlar doğurmasından Türkiye olarak endişe ederiz. Burada itidal ve sağduyuyla hareket edilerek insanların din ve vicdan hürriyetinin önündeki engelleri kaldırmak doğru olandır.

"INTERPOL ÜZERİNDEN BİLGİ TALEBİNDE BULUNDU"

Türkiye'de yabancı yatırımcılar ve yabancı sermaye için son derece güvenli yatırım ortadımı vardır. Hükümetlerimiz döneminde yerli yabancı sermaye ayrımı kesinlikle yapılmamıştır, bundan sonra da yapılmayacaktır. Türkiye'de yabancı şirketlerin artışına baktığımızda attığımız bu adımların ne kadar başarılı sonuçlar doğurduğu görülecektir. Türkiye yabancı yatırımcılar için güvenli ülke olma vasfını koruyacaktır. Ancak son günlerde Almanya İçişleri Bakanı'nın gündeme getirdiği konular tartışma konusu aldı. Sayın Cumhurbaşkanımız bizzat açıklama yaptı. Türkiye'de yerleşik Alman şirketleriyle ilgili adli makamla ilgili yürütümen bir soruşturma ve kovuşturma olmamaktır. Bugün sayın İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu, Alman İçişleri Bakanı ile telefon görüşmesi yaptılar. Görüşmenin yapıcı gerçekleştiğini söylemek isterim. İşin aslı FETÖ ile iltisak ve irtibatlı olma nedeniyle 43 şirketin ithalat ve ihracat yaptığı ülkelerden Interpol üzerinden bilgi talebinde bulunmuştur. Bunlar arasında Almanya menşeili bazı şirketler de vardır. Almanya'ya iletilen talepte bir iletişim problemi olduğu tespit edilmiştir.

ALMANYA İLE İLGİLİ İLETİŞİM HATASI DÜZELTİLMİŞTİR

Sayın İçişleri Bakanımızla Alman İçişleri Bakanı ile görüşülmesinde iletişim hatası tespit edilmiş. Bu çerçevede Almanya'dan istenen bilgiden sarfı nazar edilmiştir. Türkiye'de Alman şirketleriyle ilgili herhangi bir soruşturma ve kovuşturma yoktur. Bilgi talebi de Almanya'da yürüyen kovuşturmayla kesinlikle ilgili değildir. Interpol üzerinden yapılan rutin bir yazışmadan ibarettir. Burada büyük bir iletişim hatası olduğunu ifade etmekte fayda görüyoruz. Bu hata da düzeltilmiştir.

"BARZANİ'NİN BU REFERANDUMU YAPMASI DOĞRU DEĞİLDİR"

Türkiye, Irak Bölgesel Yönetimi'nin aldığı referandum kararının doğru olmadığını açıkladı, bunun yanlışlığını vurguladı. Pekçok ülke de bunu ifade ettiler. Ayrıca Irak yönetimi Bağdat'ta bu referanduma karşı olduğunu beyan etti. Barzani'nin tüm dünyanın karşı çıktığı bu referandumu yapması doğru değil.

"ADİL ÖKSÜZ'LE İLGİLİ TÜM İHBARLAR DEĞERLENDİRİLİYOR"

Adil Öksüz'ün Türkiye içerisinde değişik yerlerde görüldüğüne dair vatandaşlarımızdan zaman zaman ihbarlar yapılıyor. Bunlarla ilgili gerekli hassasiyet gösteriliyor. Aynı şekilde yurtdışında Almanya'da veya başka ülkelerde görüldüğüne dair zaman zaman ihbarlar geliyor. Daha önce Gürcistan'la ilgili son günlerde Almanya'yla ilgili iddialar vardı.

"KARARI MAHKEMELERİMİZ VERECEKTİR"

Tişört konusu yargının konusu. Yasalarımız çerçevesinde ihbar ve şikayetleri değerlendirdiği gibi resen de soruşturma yapabilir. Terör örgütünün talimatıyla bunu giyenlerle, işin aslının ne olduğunu bilmeden giyenler arasında bir ayrımı elbette adli makamlar yapacaktır. Kararlarını ona göre verecektir. Bunlar adli süreçlerin kendi içerisinde halledeceği konulardır.

"İNCELEMEDEN SONRA DEĞERLENDİRME YAPABİLİRİM"

Ben görüntüleri izlemedim. Sakarya Valisi bildiğim kadarıyla Ordu'dan son kararname ile Sakarya'ya atandı. Bu görüşmelerle ilgili kendisiyle bir görüşme yapmadım. Yeni göreve başlayanlara hoşgeldine, tebrike gelen çok sayıda insan olur. Bu konuda beyana şimdilik itibar etmek doğru olandır. Bir inceleme yaptıktan sonra daha ayrıntılı bilgi verebilirim.

BAKANLAR KURULU BAŞBAKAN YILDIRIM'IN BAŞKANLIĞI'NDA TOPLANMIŞTI

Bakanlar Kurulu, Başbakan Binali Yıldırım'ın başkanlığında toplandı. Çankaya Köşkü'ndeki toplantı, saat 11.30'da başlamıştı.

Kabinede yapılan değişikliğin ardından, Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile Sağlık Bakanı Ahmet Demircan ilk kez Bakanlar Kurulu toplantısına katıldı. Daha önce Bakanlar Kurulu'na Adalet Bakanı olarak katılan Bekir Bozdağ, Milli Savunma Bakanı olarak katılan Fikri Işık ve Sağlık Bakanı olarak katılan Recep Akdağ, başbakan yardımcıları olarak toplantıda yer aldı. Daha önce başbakan yardımcılığı görevlerini yürüten Nurettin Canikli Milli Savunma Bakanı, Numan Kurtulmuş da Kültür ve Turizm Bakanı olarak Bakanlar Kurulu toplantısına katıldı.

7 BAKANLIK DEĞİŞTİ, 6 YENİ İSİM GELDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım, geçtiğimiz günlerde kabine değişikliği gündemiyle bir araya gelmişti. Görüşmede kabinedeki değişiklik ele alındı. 7 bakan değişirken kabineye 6 yeni isim girdi. Başbakan yardımcılarından da 4'ü değişti.

Başbakan Yardımcılığına, eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, eski Savunma Bakanı Fikri Işık, eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu getirildi. Mehmet Şimşek görevde kalan tek Başbakan Yardımcısı oldu.

YENİ KABİNEDE İKİNCİ KADIN BAKAN

Kabinenin ikinci kadın bakanı Ankara Milletvekili ve Meclis İnsan Hakları Komisyonu Üyesi Jülide Sarıeroğlu oldu. Sarıeroğlu, Çalışma Bakanlığı'na getirildi.

6 İSİM KABİNEDEN ÇIKARILDI

Yeni kabinede olmayan isimler şöyle: Tuğrul Türkeş, Mehmet Müezzinoğlu, Akif Çağatay Kılıç, Nabi Avcı, Faruk Çelik, Veysi Kaynak.

YENİ KABİNE

Adalet Bakanlığına Bekir Bozdağ'ın yerine AKP Genel Sekreteri Abdulhamit Gül,

Savunma Bakanlığına Fikri Işık'ın yerine Nurettin Canikli,

Çalışma Bakanlığına Mehmet Müezzinoğlu'nun yerine Ankara Milletvekili Jülide Sarıeroğlu,

Gençlik ve Spor Bakanlığına Akif Çağatay Kılıç'ın yerine Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak,

Kültür ve Turizm Bakanlığı'na Nabi Avcı'nın yerine Numan Kurtulmuş,

Sağlık Bakanlığına Recep Akdağ'ın yerine Samsun Milletvekili Ahmet Demircan,

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına Faruk Çelik'in yerine Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba getirildi.


En Çok Aranan Haberler