HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hükümeti su içip, simit yiyerek protesto ettiler

Samsun'da çalışma şartlarının iyileştirilmesini isteyen Büro Memur-Sen üyesi memurlar, adliye binası önünde su içip, simit yiyip, maaş bordrolarını yakarak hükümeti protesto etti.

Hükümeti su içip, simit yiyerek protesto ettiler

Büro Memur-Sen Samsun Şubesi üyeleri bugün adliye binası önünde basın açıklaması yaptı. Hükümetin hakim ve savcılara verdikleri haklardan memurların da yararlanmasını istediklerini söyleyip şişe suyu içip, simit yiyen sendika üyeleri maaş bordrolarını da yaktı. Basın açaklamasına Büro Memur-Sen üyesi 29 kişi katılırten 50 polis de güvenlik önlemi aldı. Adli ve idari yargı mercilerinde hergün binlerce dosyanın işlem gördüğünü, yüzlerce dosyanında kayıtlara geçtiğini söyleyen Büro Memur-Sen Samsun Şube Sekreteri Barboros Aydemir, "Her geçen gün artan iş yükü, adliye personelinin göstermesi gereken fedakarlıklar gün geçtikçe artmaktadır. Adliye personeli ileri demokrasi için, ülkesi için, vatandaşlar için, adalet için gecesini gündüzüne katarak mesai mefhumu gözetmeden çalışmaktadır. Öyle ki adalet personelinin yılda ortalama 5 bini soruşturma geçirmekte ve disiplin cezası almaktadır. Bunca iş yükü karşısında ödüllendirme, maaş ve özlük haklarında iyileştirme beklentisi içinde olan adalet çalışanları yine hayal kırıklığı yaşamıştır" dedi.

Hakim ve savcılara yapılan zam ve haklara karşı olmadıklarının altını çizen Barboros Aydemir, "Adalet Bakanlığı yetkililerine sesleniyoruz. Adalet terazisinin ibresinin bir kez de olsa çalışanlara dönmesini istiyoruz. Kimsenin çocuğumuzun aşına göz dikmesini istemiyoruz. Adliyelerde bozulan çalışma barışının yeniden sağlanmasını istiyoruz. Şu bilinmelidir ki personel eşitlik değil adalet istiyor" diye konuştu. (DHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler