HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hükümet'ten ilk açıklama: 8 şehidimiz var

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, “Emniyet güçlerine yönelik saldırılarda 8 şehidimiz var. Ayrıca bu son saldırılarda ölen ve yine yaralı olan vatandaşlarımız var" dedi

Hükümet'ten ilk açıklama: 8 şehidimiz var

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ise "Sur’da 4 sivil hayatını kaybetmiş, 5 polis memurumuz hafif yaralı" diye açıklama yaptı.

Bugün seri terör saldırıları Meclis Genel Kurulu’nda gündeme geldi. Son olarak Mardin Kızıltepe ve Diyarbakır Sur’daki saldırılardan da acı haberlerin geldiği iktidar kaynaklarınca açıklandı. AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, “Bugün emniyet güçlerine yönelik saldırılarda 8 şehidimiz var. Ayrıca bu son saldırılarda ölen ve yine yaralı olan vatandaşlarımız var." diye açıklama yaptı.

Türkiye uzunca bir zamandır terörle mücadele etmektedir. Sadece bir terör örgütüyle değil, birden çok terör örgütüyle eşzamanlı bu mücadeleyi sürdürmektedir. Bir taraftan PKK ile bir taraftan DHKP-C, DEAŞ terör örgütüyle, aynı şekilde bir taraftan da FETÖ terör örgütüyle Türkiye Cumhuriyeti Devleti mücadelesini sürdürüyor.

'TERÖRÜ LANETLİYORUZ'

Terörün her türlüsünü lanetliyoruz. Kararlı bir şekilde mücadelemezi sürdüreceğiz. Milletimiz müsterih olsun. Terör örgütleri şimdiye kadar Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde istedikleri hiçbir amaca ulaşamadılar, bundan sonra da ulaşamayacaklar. Bir şekilde bu terör örgütleri bertaraf edilecek. Hem bu terör örgütleri hem de arkasında kimler varsa hesabı sorulacaktır” dedi.Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, son saldırılarla ilgili bilgiler netleştiğinde milletvekillerine açıklama yapacağını bildirdi. Oturumu yöneten Meclis Başkanvekili Pervin Buldan da “Biz de Divan olarak Diyarbakır Sur ve Mardin Kızıltepe’de bombalı saldırılarda yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet diliyoruz, yaralı olanlara da şifa diliyoruz” dedi.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler