HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümetten Şırnak'daki askeri helikopterin düşmesiyle ilgili son dakika açıklama

Şırnak'tan gelen acı haberle ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümet kanadından açıklama geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şırnak'ta askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan 13 askerle ilgili yetkililerden bilgi alarak, "Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum" açıklamasını yaptı. Başbakan Binali Yıldırım, şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın'ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Şırnak'tan gelen acı haber tüm Türkiye'nin içini sızlattı. Şırnak'ın Şenoba mevkiinde askeri helikopter, kalkışından 3 dakika sonra yüksek gerilim hattına takılarak düştü. Olayda 13 asker şehit oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, olayla ilgili "Şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet diliyorum" ifadesini kullandı.

ERDOĞAN'A ACI HABER İFTAR SOFRASINDA ULAŞTI

Cumhurbaşkanlığı kaynakları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Şenoba beldesinde bir askeri helikopterin düştüğüne ilişkin ilk bilginin, Beştepe'de Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısının ardından kurul üyelerine verilen iftar esnasında ulaştığını açıkladı.

Helikopterin yüksek gerilim hattına takılarak düşmesiyle meydana gelen elim kazada can kayıpları da olmasından derin üzüntü duyan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, şehit askerlere Allah'tan rahmet dilediği, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'a başsağlığı dileklerini ilettiği kaydedildi.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, kaza dolayısıyla mesaj yayımladı.

13 askerin şehit olduğunu derin bir üzüntüyle öğrendiğini ifade eden Erdoğan, mesajında şunları kaydetti:

"Bölgedeki operasyonları yöneten bir Tümgeneralimiz ile çeşitli rütbelerden subaylarımızın da aralarında yer aldığı bu kayıplarımızın acısını, milletimizle birlikte derinden yaşıyoruz. Terörle mücadelede son aylarda çok büyük başarılar elde etmemizi sağlayan bu askerlerimizin kahramanlıklarını, ülke ve millet olarak asla unutmayacağız. Şehitlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet niyaz ediyor; şehitlerimizin ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve aziz milletimize başsağlığı, sabır ve metanet diliyorum."

BAŞBAKAN YILDIRIM'DAN AÇIKLAMA

Başbakan Binali Yıldırım, "Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Şenoba beldesinden havalanan Türk Silahlı Kuvvetlerimize ait bir helikopterin, yüksek gerilim hatlarına takılarak kaza kırıma uğraması sonucu, helikopterde bulunan 13 askerimizin şehit olduğu haberini teessürle öğrenmiş bulunmaktayım. Bizleri derin bir acıya boğan bu elim olayda, şehit olan kahraman vatan evlatlarımıza Allah'tan rahmet niyaz ediyorum." ifadesini kullandı.

Yıldırım, Şırnak'ta askeri helikopterin düşmesi sonucu 13 askerin şehit olması nedeniyle taziye mesajı yayımladı.

Akşam saatlerinde, Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Şenoba beldesinden havalanan Türk Silahlı Kuvvetlerine ait bir helikopterin, yüksek gerilim hatlarına takılarak kaza kırıma uğraması sonucu, helikopterde bulunan 13 askerin şehit olduğu haberini teessürle öğrendiğini ifade eden Yıldırım, mesajında "Bizleri derin bir acıya boğan bu elim olayda, şehit olan kahraman vatan evlatlarımıza Allah'tan rahmet niyaz ediyorum. Şehitlerimizin kederli aileleri ve yakınları başta olmak üzere bütün vatandaşlarımıza sabır ve baş sağlığı diliyorum." ifadelerine yer verdi.

BAŞBAKAN YILDIRIM'DAN TAZİYE ZİYARETİ

Başbakan Binali Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım, Şırnak'ta askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit düşen 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın'ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Başbakan Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım, Şırnak'ta askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit düşen Tümgeneral Aydın'ın başkentteki evini ziyaret etti.

Yıldırım, ziyarette şehit Tümgeneral Aydın'ın ailesine taziye dileklerini iletti.

ORGENERAL AKAR ŞIRNAK'A GİTTİ

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Şırnak'ta askeri helikopterin düşmesinin ardından incelemelerde bulunmak üzere bölgeye gitti.

Şırnak/Şenoba Tugay Komutanlığından kalkan, içinde 13 personelin bulunduğu AS 532 Cougar tipi helikopter, kalkışından kısa bir süre sonra, ilk alınan bilgilere göre, yüksek gerilim hatlarına takılması sonucu kaza kırıma uğradı.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar da kazanın ardından bölgede incelemelerde bulunmak üzere Şırnak'a gitti.

Öte yandan Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, olayla ilgili incelemenin devam ettiği, kazada helikopterde bulunan personelin şehit olduğu açıklanmıştı.

3 BAKAN ŞIRNAK'A GİTTİ

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Şenoba beldesinde askeri helikopterin düşmesinin ardından bölgede incelemelerde bulunmak üzere Şırnak'a gitti.

"YİNE YÜREĞİMİZE KOR ATEŞLER DÜŞTÜ"

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek acı kazadan sonra Twitter'dan bir açıklama yaptı ve "Şırnak'tan acı bir kaza haberi, yine yüreğimize kor ateşler düştü. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, mekanları cennet olsun..." mesajını paylaştı.


En Çok Aranan Haberler