HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hüseyin Avni Mutlu kısa filmde oynadı

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu kamu spotunun çekiminde yer aldı.

Hüseyin Avni Mutlu kısa filmde oynadı

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Bağcılar İbni Sina Anadolu Lisesi öğrencilerinin Uluslararası Yol Güvenliği ve Sürdürülebilir Ulaşım konusunda farkındalık geliştirmek ve seslerini geniş kitlelere duyurmak amacıyla hazırladıkları kamu spotunun çekiminde yer aldı.

Çarşı Caddesi’nde çekilen kısa filmde İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İlçe Kaymakamı Erdal Çakır, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz da yer aldı. Vali Mutlu, Başkan Çağırıcı ve Yılmaz öğrenci, öğretmen ve kazada çocuklarını kaybeden bir aileyi temsil eden aile ile birlikte bir süre yürüdükten sonra temsili olarak çizilen ölümlü kazanın meydana geldiği yere karanfil bıraktılar. Bu sırada öğrenciler de ellerinde taşıdıkları “Henüz Vakit Varken Yaşam Bu kadar Değerliyken” yazılı balonları uçurdular.

ÜZERİME DÜŞENİ SEVE SEVE YAPMAYA HAZIRIM

Bağcılar İlçe sakinlerini de ilgi gösterdiği çekim sonrası basın mensuplarının sorularını cevaplayan Vali Mutlu, sosyal sorumluluk projelerinde rol almaktan her zaman heyecan duyduğunu ifade etti. Gençlere her zaman güvendiğini ifade eden Mutlu, öğrencilerin bu konuya dikkat çekmek amacıyla ellerini taşın altına koyduklarını ifade etti.Vali Mutlu, “Lisede okurken Çanakkale konulu bir oyunda rol almıştım. Buradaki kısa oyunda öğrencilerimiz bizi rahatlattı. Çok keyif aldım.” dedi. Eskiden kazaların daha çok meydana geldiğini günümüzde sayısının azaldığını vurgulayan Mutlu, buna rağmen trafik kazalarının minimuma indirilmesi için stratejiler belirlenmesi gerektiğini kaydetti. Vali Mutlu, “Her sürücü trafik kurallarına uymalı. Alkollü ve yorgunken araç kullanılmamalı. Kural ihmalleri felakete sebep oluyor. Medeniyet bilgi sahibi olmaktır.” diye konuştu.

GÖZYAŞINI TUTAMADI

Kısa film çekiminde rol alan iki çocuk annesi Havva Özcan’ın temsili olay yerine karanfil bırakırken gözyaşı dökmesi dikkat çekti. Özcan, 20 yıl önce trafik kazasında tek erkek kardeşi olan Ergun Karoğlu’nu kaybettiğini belirterek, “Bu projede gönüllü olarak yer alarak ölen kişinin yakınını oynadım. Benim kardeşim de trafik kazası sonucu hayatını kaybetmişti. Onun üzüntüsünü hiç unutamadım. Lütfen herkes trafik kurallarına uysun. Hem kendilerinin hem de başkalarının hayatlarını karartmasınlar.” diye uyarıda bulundu.

SOKAK TİYATROLARI DA DÜZENLENİYOR

“Henüz Vakit Varken Yaşam Bu Kadar Değerliyken” diyerek yola çıkan Bağcılar İbni Sina Anadolu Lisesi, trafik sorunu konusunda yürüttüğü çalışmalarını sürdürüyor. Toplumsal vicdana seslenen öğrenciler, sürücüleri ve yayaları bilinçlendirerek trafik sorununa duyarlı olmalarını amaçlıyor. Bu kapsamda ayrıca sokak tiyatroları düzenleniyor, karikatür kitabı yayımlanıyor, broşür dağıtılıyor ve afiş çalışması yapılıyor. (DHA

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler