HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hüseyin Çapkın tahliye oldu

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklanan İstanbul eski Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın dün akşam tahliye edildi.

FETÖ/PDY'nin mülkiye yapılanmasına ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanan eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, avukatının talebi sonrası İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimliği tarafından tahliye edildi. Hakimlik verdiği tahliye kararına gerekçe olarak Çapkın’ın emekli olması ve atılı suçun yapısı itibariyle tutukluluk halinin orantılı olmaması sebebiyle tahliyesine karar verildi.

Soruşturma kapsamında, eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 7 merkez valisi, 1 vali yardımcısı ve 3 kaymakam olmak üzere toplam 12 şüpheli tutuklanmıştı.Hüseyin Çapkın, FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun verdiği ifade doğrultusunda 30 Ağustos tarihinde İzmir Çeşme'de gözaltına alınmıştı.

Çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanan Çapkın'ın tüm mal varlığına da el konulmasına karar verilmişti.

“HER ZAMAN ADALETE İNANDI”

Çapkın’ın avukatı Fahrettin Kocagöz yaptığı açıklamada müvekkilinin dün akşam cezaevinden çıktığını söyleyerek, “Yargıda en başından dile getirmeye çalıştığımız gibi; müvekkilimin hayatının hiçbir evresinde bu terör örgütü ve üyeleriyle yasadışı herhangi bir birlikteliği olmadığı bu kararla tescillenmiştir” dedi. Müvekkilinin her zaman Türk adaletine güvendiğini söyleyen avukat Kocagöz, “İnanmakta ve güvenmekte haklı olduğunu görmek hepimizi mutlu etmiştir” dedi.

Hüseyin Avni Mutlu da aynı soruşturmada tutuklanmıştı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında aralarında İstanbul eski Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun da olduğu 6 merkez valisi, bir vali yardımcısı ile 3’ü kaymakam olmak üzere toplam 11 kişi, "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklanmıştı.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler