HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İBB'den metroda anket: Kadınlara özel vagon ister misiniz?

İstanbul Ulaşım A.Ş tarafından yapılan ankette yurttaşlara, "İstanbul’da da metro ve tramvaylarda kadınlara özel vagon olmasını ister misiniz?” sorusu soruldu

İBB'den metroda anket: Kadınlara özel vagon ister misiniz?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İstanbul Ulaşım A.Ş tarafından metro ve tramvay duraklarında yaptırılan memnuniyet anketinde yurttaşlara "İstanbul’da da metro ve tramvaylarda kadınlara özel vagon olmasını ister misiniz?” sorusu yöneltildi.

Sözcü gazetesinden Özlem Güvemli'nin haberine göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İstanbul Ulaşım A.Ş tarafından metro ve tramvay duraklarında yaptırılan memnuniyet anketinde vatandaşlara "Almanya, Japonya ve Singapur'daki gibi İstanbul’da da metro ve tramvaylarda kadınlara özel vagon olmasını ister misiniz?” sorusu soruldu.

Vatandaşlara yöneltilen bu soru tepkileri de beraberinde getirdi.

Ankete tepki gösterenlerden biri de İstanbul Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Merkezi’nden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi avukat Aydeniz Alisbah Tuskan'dı.

'Bu uygulama ceza kanununa göre suç'

Avukat Aydeniz Alisbah Tuskan

İstanbul Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Merkezi’nden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi avukat Aydeniz Alisbah Tuskan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada gerekli hukuki girişimlerde bulunacaklarını söyledi.

Ayrı vagon uygulamasının alt yapısının hazırlandığını belirten Tuskan, “Bu uygulama, TCK’nın 122. maddesindeki ayrımcılık suçu kapsamındadır. Yasaya göre cinsiyet ayrımı yapan hizmetin icrası yasaktır” dedi. Geçen yıl da Saadet Partisi’nce Kayseri’de başlatılan “Pembe tramvay istiyoruz” kampanyası eleştiriler üzerine sonlandırılmıştı. Kadınlar tepkilerini sosyal medyada “Biz binmeyeceğiz, siz insan olmayı öğreneceksiniz” sloganıyla dile getirmişti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yaptırdığı kadın anketi sosyal medyanın da gündeminde


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler