HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İç Anadolu ve İç Ege’de hava sıcaklığı düşüyor

Hava sıcaklığının Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun doğusunda 1 ila 3 derece artacağı, Batı ve Orta Karadeniz, İç Anadolu, İç Ege ile Akdeniz'de 4 ila 8 derece azalacağı tahmin ediliyor.

Meteorolojiden yapılan değerlendirmelere göre hava sıcaklığının, Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun doğusunda 1 ila 3 derece artacağı, Batı ve Orta Karadeniz, İç Anadolu, İç Ege ile Akdeniz'de 4 ila 8 derece azalacağı tahmin ediliyor.

5 günlük hava durumu için tıklayınız...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmelere göre, ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Giresun, Erzurum ve Muş çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak, Erzurum ve Muş çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Doğu kesimlerde gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgarın, İç Anadolu'nun doğusu ile Doğu Anadolu'nun batısında güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetlice eseceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun doğusunda 1 ila 3 derece artacağı, Batı ve Orta Karadeniz, İç Anadolu, İç Ege ile Akdeniz'de 4 ila 8 derece azalacağı tahmin ediliyor. Diğer yerlerde önemli bir değişiklik beklenmiyor. Rüzgarın, genellikle güney yönlerden hafif Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu ile Doğu Anadolu'nun batısında orta kuvvette ve yer yer kuvvetlice, Marmara ile Kıyı Ege'de kuzey yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

-BÖLGELERİMİZDE HAVA-

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, sabah doğusu ile öğle saatlerinden sonra Bursa ve Bilecik çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde iç kesimlerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı zamanla çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, bölgenin doğusunda güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetlice esmesi bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz ile Giresun çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde kıyı kesimlerde yer yer pus ve sis bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren batı kesimlerinin yağmur ve sağanak yağışlı, gece saatlerinde Erzurum ve Muş çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgarın bölgenin batısında güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetlice esmesi bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Gaziantep, Kilis, Adıyaman çevreleri ile Şanlıurfa'nın batı kesimlerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

-BAZI İLLERİN HAVA SICAKLIKLARI-

BURSA: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı.(10)

İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı.(10)

İZMİR: Parçalı ve çok bulutlu.(15)

ADANA: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.(19)

ANTALYA: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.(18)

HATAY: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.(18)

MERSİN: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı .(20)

ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı.(14)

KONYA: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı.(15)

TRABZON: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde sisli.(15)

KARS: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu.(5)

MALATYA: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı.(16)

DİYARBAKIR: Parçalı ve çok bulutlu.(18)

GAZİANTEP: Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı.(17)

SANLIURFA: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren batı kesimleri sağanak yağışlı.(21)(ANKA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler