HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İçişleri Bakanı Soylu: 23 bin polis ve asker alıyoruz

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu asker ve polis alımları ve ihraçlarla ilgili açıklama yaptı. 21 bin 929 kişinin ihraç edildiğini söyleyen Soylu, 23 bin asker ve polisin de alınacağını belirtti.

İçişleri Bakanı Soylu: 23 bin polis ve asker alıyoruz

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, terör örgütleri Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ve PKK’yla mücadeleyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Süleyman Soylu, “FETÖ soruşturmasında 21 bin 929 kişi ihraç edildi. 9 bin 786 kişi tutuklandı. 3 bin 569 kişi ise göreve iade edildi” dedi.

Soylu, şöyle konuştu: "Personel alımları noktasında, lise mezunları arasından 10 bin polis alımı halen yapılmaktadır. Jandarma Genel Komutanlığımız bünyesinde 700 subay, 3 bin 450 astsubay, 9 bin uzman jandarma alımı halen devam etmektedir. Sahil Güvenlik Komutanlığında ise 50 subay, 105 astsubay ve 635 uzman erbaş alımı çalışmaları sürmektedir. 5 ilde çarşı ve mahalle bekçisi alımı ilanına çıkılmış, bin 233 kişinin ataması yapılarak göreve başlamıştır. 733 kişinin ise işlemleri halen devam etmektedir"

İçişleri Bakanı Soylu, teslim olan terörist sayısının son 17 yılda en yüksek seviyeye çıktığını belirterek, "2016 yılında 457 kişi örgütten kaçarak adli makamlara teslim olmuştur" diye konuştu.

Soylu, "Biz sadece teröristlerle mücadele etmiyoruz. Terörü ortaya çıkaran, var eden, diri tutan, destekleyen tüm etkenler ve yapılanmalarla da mücadele ediyoruz. Açık ve net ifade etmek isterim ki değil teröriste silah veren, moral verene bile tahammülümüz yoktur” dedi.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler